ERDON Helyi hírek

2014.05.06. 20:25

Tanfolyamok

A Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) májustól a következő tanfolyamokra fogad el feliratkozásokat: számvezérlésű munkagép kezelő, pék, szakács – 5 hónap; kereskedelmi alkalmazott – 2,5 hónap; pizzasütő – 2 hónap; biztonsági őr, szobalány – 3 hónap; házi gondozó idős emberek mellé – 360 óra; gépkocsiszerelő – 720 óra.

A Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) májustól a következő tanfolyamokra fogad el feliratkozásokat: számvezérlésű munkagép kezelő, pék, szakács – 5 hónap; kereskedelmi alkalmazott – 2,5 hónap; pizzasütő – 2 hónap; biztonsági őr, szobalány – 3 hónap; házi gondozó idős emberek mellé – 360 óra; gépkocsiszerelő – 720 óra. A tanfolyamokra első sorban a munkanélkülieket várják, illetve azokat a személyeket, akik újrakezdték a munkát a gyermeknevelési szabadság befejeztével, valamint azokat, akik betegnyugdíjasok voltak és újra munkába álltak. Utóbbi két kategória esetén a munkaadó beleegyezése is szükséges.

A tanfolyamok ingyenesek a munkanélküliek számára, akárcsak a szükséges orvosi vizsgálatok. A kurzus ideje alatt használt utazási bérlet ellenértékét az intézmény visszafizeti. Ha a munkanélküli személy a tanfolyam ideje alatt állást talál magának, továbbra is ingyenesen járhatja ki a képzést, amelyet elkezdett. Az AJOFM munkatársai segítséget nyújtanak a tanfolyamra járóknak az önéletrajz összeállításában. A tanfolyamok nyomán az unió tagországaiban elsimert elsimervényt kapnak a résztvevők.

A felsorolt tanfolyamok Váradon zajlanak majd. Feliratkozni, illetve érdeklődni az AJOFM Transilvaniei u. 2. sz. alatti székhelyén lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!