ERDON Helyi hírek

2014.05.03. 10:50

Pozitívan szeret gondolkodni

Nagyvárad- Szerda délelőtt kampánykörútja keretében Antal Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselő-jelölt listájának 5. helyezettje tartott sajtótájékoztatót a szervezet váradi székházában.

Nagyvárad- Szerda délelőtt kampánykörútja keretében Antal Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselő-jelölt listájának 5. helyezettje tartott sajtótájékoztatót a szervezet váradi székházában.

Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet országos elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Antal Lóránt a MIÉRT jelöltjeként került a lista 5. helyére. Évek óta támogatja az ifjúsági szervezeteket, székelyudvarhelyiként együttműködik a Bihar megyeiekkel is, most pedig úgy döntött, hogy a nagypolitikába is beszáll. Kampánykörútjának szerdai napján ellátogatott Hegyközpályiba, Hegyközcsatárba és Szentjobbra is, délután pedig a váradi, illetve a megyei ifjúsági szervezetek vezetőivel tárgyalt.

Antal Lóránt hangsúlyozta: abban különbözik a többi indulótól, hogy nem tekinti magát klasszikus értelemben vett politikusnak. Nem bocsátott ki programot, ehelyett inkább úgymond egy manifesztumot dolgozott ki, mellyel cáfolni kívánja azokat a tévhiteket és előítéleteket, amik a fiatalokkal kapcsolatban megfogalmazódnak, mint például, hogy kivándorolnak, nem szeretnek olvasni, nem érdekli őket a kultúra és a politika. Megítélésében a mai fiatalok is tanulnak, csak másképp, mint a korábbi generációk, ugyanis az internetről, a Facebook és a Google segítségével tájékozódnak. Elmennek külföldre tanulni, de azért visszatérnek a szülőföldjükre, és ez azért jó, mert a fejlett társadalmakban szerzett tapasztalatok hozzájárulnak Románia fejlődéséhez is. A képviselő-jelölt emellett azt is nyomatékosította: nem ért egyet azzal sem, hogy folyton siránkozni kell, és alapállásból pesszimistának kell lenni, hiszen amióta csatlakoztunk az Európai Unióhoz, sok minden pozitív irányba mozdult el. Úgy vélte: nem azt kell nézni, hogy a rendelkezésre álló forrásoknak csupán a 30 százalékát hívta le az ország, hanem hogy mi minden valósult meg a brüsszeli finanszírozásoknak köszönhetően.

Sikeres fiatalok

Antal Lóránt ugyanakkor arról is beszámolt, hogy ennek az optimista szemléletnek a jegyében igyekeztek megkeresni olyan pártfüggetlen, jó kezdeményezőkészségű fiatalokat, akik valamiben sikeresek. Nem feltétlenül és csupán a pénzügyi, gazdasági eredményeik alapján, hanem például abból a szempontból is, hogy azzal foglalkoznak, amit szeretnek. „Hiszek abban, hogy a pozitív gondolkodás jelenti az első lépést egy sikeres és fejlett közösséghez, régióhoz, társadalomhoz vezető úton. A május 25-i EP-választáson való részvétel közös érdeke kell legyen mindannyiunknak, hogy a szavazatainkkal mi is eldönthessük Európa jövőjét. Használjuk ki a rendelkezésünkre álló lehetőséget”- mondta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!