ERDON Helyi hírek

2014.03.20. 17:10

Szent Józsefet ünnepelték

Nagyvárad- Szerda délután tartották a váradi Szent József-telepi római katolikus templom búcsúünnepségét. Dr. Dénes Zoltán kanonok, újirázi esperes-plébános, egyetemi docens mondott szentbeszédet.

Nagyvárad- Szerda délután tartották a váradi Szent József-telepi római katolikus templom búcsúünnepségét. Dr. Dénes Zoltán kanonok, újirázi esperes-plébános, egyetemi docens mondott szentbeszédet.

A nagyváradi Szent József-telepi római katolikus egyházközség felemelő búcsús szentmisében ünnepelte március 19-én, szerdán kora este a templom védőszentjét, Szent Józsefet, Szűz Mária jegyesét és Jézus nevelőapját, a Szent Család fejét. Szent József az egyetemes katolikus egyház védőszentje, a jegyesek és a családok pártfogója, a munkások védőszentje, akit egyaránt tisztel a katolikus, az ortodox és az anglikán egyház, valamint számos ország védőszentje is. A nagyváradi Szent József templom a nyugati városrészben található, 1931-ben épült, a kezdetben mint kultúrház-kápolna működött, majd az átalakítások folytán vált szép kis templommá. A plébániát 1989-ben alapították, egyike a tizenegy nagyváradi római katolikus plébániáknak.

A templom plébánosa, Gyenge Béla tiszteletbeli kanonok meghívására, a Debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegyéből, Dr. Dénes Zoltán kanonok, újirázi esperes-plébános, egyetemi docens mutatta be az ünnepi búcsús szentmisét a többi vendég pap koncelebrálásával, illetve mondott szentbeszédet. Az ünnepi mise hangulatát Bencze Béla helyi kántor és a vendég Ambrus László köröstarjáni kántor zenei szolgálata tette ünnepélyesebbé.

E nagybőjti szent időben, a templomot zsúfolásig megtöltő hívek, több más plébániából is ide zarándokolok, a búcsús szentmise kegyelmeivel megerősödve, még inkább felkészülhettek a legnagyobb ünnepre, a húsvétra, a Jézus Krisztus Urunk feltámadásának megünneplésére. A templomból való kivonulás után ugyanakkor a résztvevők agapés kalácsszeletet kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!