ERDON Helyi hírek

2014.03.30. 18:35

Operettgála volt Nagyváradon

Szombaton két alkalommal is felléptek az állami filharmónia színpadán a Budapesti Operettszínház művészei - Oszvald Marika, Peller Károly és Dancs Annamari -, teltházas közönség előtt.

Szombaton két alkalommal is felléptek az állami filharmónia színpadán a Budapesti Operettszínház művészei - Oszvald Marika, Peller Károly és Dancs Annamari -, teltházas közönség előtt.

Mi az esti előadást tekintettük meg, mely ugyanolyan nagy sikert aratott, mint a délutáni. A sepsiszentgyörgyi származású Dancs Annamari az elmúlt évtized első felében rengetegszer lépett fel akkor még könnyűzenei énekesnőként Bihar megyében, illetve már mint az Operettszínház szubrettje is látható volt a Körös-parti városban néhány alkalommal az utóbbi években, s Peller Károly is bemutatkozott nemrég a színházban, így őket már láthatta úgymond élőben is a váradi közönség, Oszvald Marika viszont először járt Váradon. Az életvidámságáról, energiával telítettségéről ismert művésznő nem hazudtolta meg önmagát, s korának ellentmondó mozgékonyságával, dinamikus előadásmódjával, közvetlenségével túlzás nélkül állítható, tovább bővítette a rajongótáborát.

Operettslágerek

Amúgy a kétrészes műsor zömét jól ismert operett slágereket adták, musical-szerzemények alig csendültek fel. Az operettszámok iránt töretlenül és szinte a végtelenségig rajongó váradi publikum legnagyobb örömére nem hiányozhatott a repertoárból a jól ismert operettek- Csárdáskirálynő, Leányvásár, Csókos asszony, Mágnás Miska, Marica grófnő- egyetlen közismert „betétdala” sem, ezúttal tehát nem Mozart vagy Beethoven remekművek szóltak a filharmónia színpadáról, hanem egy könnyedebb, s kevésbé igényes műfaj olyan opusai, mint a Szép város Kolozsvár, a Hajmási Péter, Hajmási Pál, A bugaci határon, a Délibábos Hortobágyon, a Húzzad csak, kivilágostól kivirradattig, a Cintányéros cudar világ.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!