ERDON Helyi hírek

2014.03.16. 14:29

Gyermekek tisztelete a hősök előtt

Március 14-én tartották meg a váradi Bunyitay Vince Könyvtár által meghirdetett és a Tibor Ernő Galéria alkotói közösségének támogatásával létrejövő rajzpályázat eredményhirdetését.

Március 14-én tartották meg a váradi Bunyitay Vince Könyvtár által meghirdetett és a Tibor Ernő Galéria alkotói közösségének támogatásával létrejövő rajzpályázat eredményhirdetését.

A Bunyitay könyvtár és a Tibor Ernő Galéria együttműködésében márciusban rajzpályázatot hirdettek meg III–IV. osztályos tanulók részére Föl, föl vitézek a csatára címmel. A rajzpályázatot a szervezők az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában hirdették meg, melyre több iskolából – Szacsvay Imre Általános Iskolából, a Ioan Slavici Általános Iskolából és a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Iskolaközpontból – érkeztek tetszőleges technikával készült pályamunkák. A gyermekek rajzai a forradalom és szabadságharc hőseinek állított emléket. Az elkészült és beküldött rajzokat március 14-én állították ki a Tibor Ernő Galériában. Ugyanezen a napon tartották meg a pályázat eredményhirdetését, melyet egy rövid műsor előzött meg, amin a gyerekek tematikus verseket szavaltak és dalokat énekeltek.

Díjátadó

A rajzpályázat eredményhirdetését megelőzően Zahu Valéria pedagógus, az esemény egyik szervezője elmondta, hogy a beérkezett munkákat a TEG alkotóközössége bírálta el és hogy a legtöbb munka a Szacsvay iskolából érkezett. Az alkalmon Mierluţiu Emilia, a TEG alkotóközösségének tagja értékelte a munkákat. Mint elmondta, minden rajzon látszik a gyermekek felkészültsége és odaadása. A téma a gyermekektől távolabb áll, de a rajzokat elnézve még a hősök is büszkék lennének rátok – tette hozzá. Végezetül Zahu Valéria kihirdette az eredményt, a különdíjas és a dobogósok mellett, többen dicséretben is részesültek. A gyermekek rajzait március 19-ig lehet megtekinteni a TEG-ben.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!