ERDON Helyi hírek

2014.02.09. 21:15

Sportolók tiltakoztak az őket ért vádak ellen

Az elmúlt héten a sajtóban megjelent bírálatokra reagálva érmihályfalvi sportolók, sportvezetők, edzők és szülők tartottak demonstrációt a helyi sportcsarnokban szombat délben.

Az elmúlt héten a sajtóban megjelent bírálatokra reagálva érmihályfalvi sportolók, sportvezetők, edzők és szülők tartottak demonstrációt a helyi sportcsarnokban szombat délben.

A napokban kapott teret a megyei és országos sajtóban az EMNP Érmihályfalvával kapcsolatos bíráló véleménye, a párt megyei vezetője és egyik helyi tanácsosa sajtótájékoztatón korrupciót emlegetve kifogásolta az önkormányzat gazdálkodását. Ennek során bizonyos sport-tevékenységekre kiutalt pénzeket is szóvá tettek. Ez felháborodást keltett a sportolók, sportvezetők, szülők körében, ennek adtak hangot szombaton délben, amikor a helyi sportcsarnokban gyűltek össze az Unirea klub felnőtt és három gyerekcsapatának, a női kézilabda csapat, az Aladin Hero Team kick-box csapat és a Transbuldex Racing motocross csapat tagjai, sportvezetők, edzők és szülők, összesen mintegy 130 fő. Nyakó József polgármester a megjelentek láttán kijelentette: kiállásukkal igazolták, hogy a városvezetők helyesen döntöttek a sport támogatása során, és erre szükség is van, hiszen közpénzről van szó. Vannak "tényezők", melyek kifogásolják ezt a támogatást populista kijelentésekre hivatkozva, a demonstráció egy válasz nekik.

Továbbra is támogatnak

Krizsán Csaba tanácsos, az Unirea klub vezetőségi tagja a költségvetés mechanizmusát ismertette röviden, hangsúlyozva a sport fontosságát, azt, hogy a sportolók a város jóhírét viszik. Úgy értékelte, a nevezett bírálatot úgy kell felfogni, mint egy "reklámot", ami számbavételre és összefogásra ösztönözte a különböző sportágak művelőit. Chis Ghoerghe tanácsos, a költségvetési bizottság elnöke szerint meg kell becsülni a sportolást választó fiatalokat, a velük foglalkozó edzőket, és kijelentette: amíg az RMDSZ-tanácsosok lesznek többségben a képviselő-testületben, addig a sport továbbra is számíthat a támogatásra, 2014-ben legalább annyira, mint 2013-ban. "Úgy látom, nem sok mihályfalvi van itt" - kezdet mondandóját Fele Attila, az Unirea klub elnöke, ironikusan utalva az említett sajtótájékoztatón a sajtóban megjelentek szerin elhangzottakra, miszerint a focicsapatban "a legtöbben nem is mihályfalviak". Le a kalappal a csapataink előtt, melyekben közel száz fiatallal foglalkoznak tanáraik, edzőik, és akik mást mondanak, azoknak nem sok fogalmuk van a helyi sportéletről, mondta az elnök.

Szembenézni

Az edzők közül Kovács Zoltán, a számtalan bel- és külföldi versenyen bajnoki címet szerzett kick-box csapat edzője is felszólalt. Elmondta, a bírálatot megfogalmazó párt elnökét megkérte, nézze át a klub könyvelését, továbbá jöjjenek el erre az összejövetelre is, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek, de erre Kovács szerint nem volt hajlandó. Akik rontják az Aladin Hero Team hírét, fittyet hánynak arra, hogy az igaztalan vádakkal elriasztják mellőlük támogatóikat, így a sportolókat fosztják meg a versenyzési lehetőségektől, fogalmazott Kovács Zoltán. Mi akkor is itt fogunk élni, amikor már nem leszünk funkcióban, és akkor is az emberek szemébe kell és fogunk is nézni - zárta az összejövetelt Nyakó József, Fele Attila pedig hozzátette: a maguk részéről lezártnak tekintik az ügyet.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!