ERDON Helyi hírek

2014.01.27. 18:02

Súlyos balesetek, ficamok, törések

Több súlyos baleset történt a hétvégén, az egyik halálos kimenetelű volt. Két kihűlt emberhez hívták ki a mentőket, s többen jelentkeztek ficamokkal, végtagtörésekkel a sürgősségre.

Több súlyos baleset történt a hétvégén, az egyik halálos kimenetelű volt. Két kihűlt emberhez hívták ki a mentőket, s többen jelentkeztek ficamokkal, végtagtörésekkel a sürgősségre.

A halálos baleset szombaton fél nyolc körül történt, Köröskisjenő mellett. A 29 éves L.L.J., miközben csökkent látási viszonyok mellett, jeges úton, esőben vezetett egy Bihar megyében bejegyzett haszonjárművet, elütötte az előtte kerékpározó, ötven éves, bottyáni F.F.V.-t, aki ugyanabba az irányba hajtott és nem volt láthatósági mellénye. F.F.V. szinte azonnal belehalt sérüléseibe. A haszonjármű vezetőjénél 0,24 mg/l légalkohol értéket mértek. Folyamatban vannak a vizsgálatok.

Alig egy órára rá a 33 éves, orviseltanyai V.F., miközben a a nagyváradi Sucevei utcán vezetett, nem adott elsőbbséget a zebránál és elütötte a 90 éves K. I.-t, aki szabályosan igyekezett átkelni az úttesten. K.I. több sérülést szenvedett, kórházba utalták. Délután pedig, Fugyivásárhely mellett, a telegdi, 27 éves C.I., miközben egy haszongépjárművet próbált megelőzni, a csúszós úton elvesztette uralmát a jármű felett és frontálisan ütközött egy szemből jövő, szabályosan közlekedő gépkocsival, melyet a 24 éves, nagyváradi F.C.Ş vezetett. Az ütközés nyomán mind C.I., mind a másik jármű utasa, a 17 éves, körösbánlaki C.L.R. súlyosan megsérült.

Amint dr. Béres Zsolttól, a Megyei Kórház sürgősségi osztályának vezetőjétől megtudtuk, ugyancsak szombaton hívták ki őket egy idős, nagyváradi hölgyhöz, akire fűtetlen lakásának folyosóján, találtak rá, hipotermiás állapotban. Mivel külsérelmi nyomok is látszottak rajta, rendőrségi vizsgálat indult. Túl van az életveszélyen – akárcsak az a váradi hajléktalan, akihez a járókelők hívták ki a mentőket, s aki szintén hipotermiás volt. Mindezek mellett péntektől vasárnapig kilencvennégyen jelentkeztek ficamokkal, végtagtörésekkel a sürgősségre, tudtuk meg.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!