ERDON Helyi hírek

2013.10.24. 15:53

Szacsvaysok sikeres iskolanapja Biharsályiban

Nagy érdeklődés volt idén is a szabadtéri iskolanap iránt, és megismételtük a tavalyi rekordokat: több mint ezren „szálltuk meg” Biharsályit, 210 személygépkocsi és egy autóbusz szállította a résztvevőket a gyönyörű sályi tó partjára, ahol az őszi természet nemcsak lenyűgöző színeivel, hanem nyárba illő melegével fogadott.

Nagy érdeklődés volt idén is a szabadtéri iskolanap iránt, és megismételtük a tavalyi rekordokat: több mint ezren „szálltuk meg” Biharsályit, 210 személygépkocsi és egy autóbusz szállította a résztvevőket a gyönyörű sályi tó partjára, ahol az őszi természet nemcsak lenyűgöző színeivel, hanem nyárba illő melegével fogadott.

Iskolánk tantestületének áldozatos és egybehangolt munkájának köszönhetően az egész napos program olyan gördülékenyen alakult, hogy a gyerekek és a felnőttek önfeledten élvezték az egymást követő tevékenységeket: a falu kis temploma előtt megemlékeztünk iskolánk névadójáról; Fügedy Antal plébános és Bajó János Nagyürögdön RMDSZ-es tanácsos helytörténeti ismertetőt tartottak; a Diósdról érkezett vendégek közül megható beszédet tartott Szacsvay Eszter, aki Zsuzsi lányával együtt Szacsvay Imre oldalági rokonai; énekelt az iskola kórusa és Marton Dorottya 3. C osztályos diákunk is; Biró Rozália szenátor elsősorban anyuka minőségében köszöntötte az ünneplő diákokat, pedagógusokat, és hangsúlyozta az összefogás, az összetartozás fontosságát, azért, hogy a magyar közösségek egymást támogassák és erősítsék.

Visszatérve a nagy rétre – kis pihenő után – elkezdődtek a sport- és ügyességi játékok: minden diák érdekes, szórakoztató és izgalmas játékokban vett részt a pedagógusok irányításával, a szülők pedig vidáman szurkoltak, fényképeztek, sütöttek és főztek, és a több száz gyereket megmozgató táncba beálltak...

Ebéd után sokan rajzversenyen vettek részt, többen sétáltak az erdőben vagy a tó partján, a zsűri pedig értékelte a remek étkeket.

A közel száz rajzból kiállítás fog nyílni iskolánk aulájában, a legsikerültebb alkotások készítőit pedig szintén díjazni fogjuk.

Ebben a nagyszerű környezetben került sor a diósdi Eötvös József Általános Iskolával (Magyarország), melyet Leszák Ferenc igazgató és Bali Ildikó tanárnő képviseltek, a testvériskolai együttműködési nyilatkozat aláírására, valamint a részt vevő osztályok díjazására.

Az iskolanapok megszervezésében a Bihar Megyei Tanácsnál és a Communitas Alapítványnál megnyert pályázatok (projektmenedzser: Pásztor Gabriella és Tunyogi Katalin) nyújtottak lehetőséget arra, hogy a malom- és sakkverseny résztvevőit, győzteseit, illetve a Sályiban vetélkedő diákokat és pedagógusokat jutalomban részesíthessük, valamint tárgyi eszközökkel is gazdagodjon iskolánk (szabadtéri sakk és malomhoz való kellékekkel).

Nagyszerű érzés volt látni, hogy mennyi diák és szülő jól érzi magát együtt, hogy el lehet tölteni közösen egy teljes napot úgy, hogy mindenki mosolyog, boldog, és annak örvend, hogy egy remek közösségnek a tagja.

Pásztor Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatója

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!