ERDON Helyi hírek

2013.07.26. 08:02

Aranyeső hullott a margittai Partyum Sportklub csapatára Jászvásáron

Július 14 - 21 között került megrendezésre Jászvásáron, gyermek és ifjúsági versenyzők számára az országos sakk csapatbajnokság. A Román Sakkszövetség égisze alatt lezajlott versenyre 90 csapat mintegy 300 versenyzője nevezett be, 7 korosztályban (lányok és fiúk külön versenyeztek).

Július 14 - 21 között került megrendezésre Jászvásáron, gyermek és ifjúsági versenyzők számára az országos sakk csapatbajnokság. A Román Sakkszövetség égisze alatt lezajlott versenyre 90 csapat mintegy 300 versenyzője nevezett be, 7 korosztályban (lányok és fiúk külön versenyeztek).

Három kategóriában mérték össze tudásukat, klasszikus sakkban 2 x 90 perc + lépésenként 30 mp bónuszidő, rapidsakkban 2 x 15 perc + lépésenként 10 mp és villámsakkban 2 x 3 perc + lépésenként 2 mp. Egy csapatban 3 játékos , és egy pótjátékos szerepelhetett. A Partyum Sportklub a 13-14 éves lányok mezőnyében állt rajthoz a következő összeállításban: Jakab Kincső - első tábla, Cimpean Andra – második tábla és Haidu Cristina-Veronica –harmadik tábla. A klasszikus sakk öt napon keresztül zajlott , melynek során 6 fordulót bonyolítottak le. Ezeken a Partyum minden ellenfelét legyőzve 100%-os teljesítménnyel lett országos bajnok maga mögé utasítva Brassó és Craiova csapatát. Mindent elmond a teljesítményükről, hogy minden táblán a legjobb eredményt érték el. A rapidsakk küzdelmei szombaton zajlottak, itt öt győzelem mellett mindössze egy döntetlent engedve az ellenfeleknek ismét aranyérmet sikerült szerezni a lányoknak, Craiova és Kolozsvár csapatai előtt. Vasárnap délelőtt következett a villámsakk, ahol az igen rövid gondolkodási idő miatt szinte bármilyen eredmény előfordulhat. Ezt bizonyítandó, az első fordulóban be is csúszott egy nem várt vereség, amelyet azonban öt győzelem követett. Az utolsó mindent eldöntő ki - ki mérkőzésen Craiova - t is legyőzve megszületett a harmadik aranyérem.

Kolozsvár ezüst míg Craiova bronzérmet szerzett. Az összesített érem táblázaton Partyum Sportklub a szenzációsnak mondható harmadik helyet foglalta el Jászvásár és Bukarest mögött. Jakab Zsolt, a Partyum Sportklub elnöke a legmesszebbmenőkig elégedett az eredménnyel. "Büszke vagyok a csapatomra és örülök a nagyszerű teljesítményüknek. Sajnos üröm az örömben, hogy ez a kis csapat mely az elmúlt három évben 5 országos csapatbajnoki aranyérem, 1 egyéni arany, 2 egyéni ezüst és 1 egyéni bronzérem után a 2013-as évben semmiféle támogatásban nem részesült a helyi hivataltól. Bár van egy pályázati alap, de a pályázási rendszert annyira túlbonyolították, megnehezítették, értelmetlen buktatókkal rakták tele, hogy szinte lehetetlen támogatáshoz jutni. Ez a tény elgondolkoztatja a csapat tagjait és vezetőjét, hogy egyáltalán szüksége van - e a városnak sakkcsapatra.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!