ERDON Helyi hírek

2013.05.01. 11:02

Nagyváradi Tudományos Diákköri Konferencia

A Nagyváradi Magyar Diákszövetség Tanügyi Szakosztálya május 10-11-én harmadik alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek célja a tudományos élet fellendítése a nagyváradi diákok körében.

A Nagyváradi Magyar Diákszövetség Tanügyi Szakosztálya május 10-11-én harmadik alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek célja a tudományos élet fellendítése a nagyváradi diákok körében.

Ha neked is van egy jó témád, amiről szívesen osztod meg a nézőpontod másokkal, netalán neki kezdtél már az államvizsga dolgozatodnak, de nem vagy biztos abban, hogy amit eddig írtál az megfelelő lesz-e? Vagy esetleg van egy ütős plakátod az adott témában, és megmutatnád a nagyvilágnak? Akkor nem kell mást tenned, mint megírnod egy 10 oldalas dolgozatot, vagy elkészítenek a plakátot május 3-ig, amelyet majd május 10-11-én egy öt tagu bizottság előtt mutatsz be. Fontos az, hogy bárki, bármilyen karról bármilyen témában jelentkezhet.

A XII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia május 12-én kerül megszervezésre a fent említett Tanügyi Szakosztály által. A konferencia célja, hogy támogassa és elismerje a felsőoktatás diáktudományos tevékenység résztvevőit: a tehetséges hallgatókat, konzulenseiket, valamint segítséget adjon a kutatómunkában a továbbhaladáshoz és a pályakezdéshez. A konferencián résztvevő hallgatók pluszpontokat kapnak a tanulmányi utak, részképzések, kutatói ösztöndíjak, graduális képzések, doktorátusi ösztöndíjak stb. pályázásakor. Egy TDK díj elsősorban szakmai-erkölcsi siker, de részben anyagi siker is: a nyertes dolgozatok szerzői ugyanis díjakban részesülnek. Egyedül erről a TDK-ról juthatsz Országos TDK-ra, ahol megméretedheted magad, az ország legjobb kutatóival.

Közgazdaságtan, agrártudományok, környezetvédelem témákban lehet nevezni minimum 10 oldalas dolgozattal, vagy az adott témához kapcsolódó plakáttal. Leadási határidő május 3 éjfél. A dolgozat bemutatása és megvédése 3 tagu bizotság előtt május 12-én a Batyus kluban 10 órától. A koneferenciákról bővebb információ a www.tanugy.nmd.ro oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!