ERDON Helyi hírek

2013.04.28. 18:29

Megkezdődik a Margitta-Tasnád útfelújítás

Múlt pénteken a Bihar Megyei Tanács szélhelyén írta alá a Margitta-Tasnád autóút felújítási munkálatairól szóló szerződést Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, és a megye vezetősége.

Múlt pénteken a Bihar Megyei Tanács szélhelyén írta alá a Margitta-Tasnád autóút felújítási munkálatairól szóló szerződést Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, és a megye vezetősége.

 

Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, Claudiu Pop Bihar megye prefektusa, valamint a Bihar Megyei Tanács vezetősége, illetve Bihar megyei polgármesterek, alpolgármesterek voltak jelen április 26-án, pénteken délután négy órakor a megyei tanács nagyváradi székhelyén, ahol sor került a Margitta - Tasnád (Szatmár megye) közötti út felújításáról szóló szerződést. Az Európai Uniós forrásokból megvalósuló útfelújítás során közel 28 kilométernyi utat aszfaltoznak le. A modernizált út Margitta, Érszöllős, Tasnádbajom útvonalon halad majd. A beruházás összértéke 18 millió euró. Az aláírás után újságírók kérdésére válaszolva Dragnea bejelentette, hogy a Nagyvárad – Déva országúton Robogány – Biharlonka – Belényes övezetben megkezdődtek a kátyúzási munkálattk, és húsvét után megkezdődik maga a felújítás, melyet eddig a finanszírozás hiánya miatt voltak kénytelenek felfüggeszteni. Ugyanakkor Dragnea bejelentette azt is, hogy május 10-ke környékén ismét versenytárgyalásra bocsátják a DN1 országút Nagyvárad és Királyhágó közötti szakaszának felújítási munkálatait, továbbá, hogy az Országos Autósztráda és Országút Vállalat már kiadta a rendeletet a nagyváradi körgyűrűn felüljáró építésére a Metro bevásárlóközpont közelében. A munkálatot elnyerő Strabag cég a napokban kezdi el a munkát ott. Liviu Dragnea aláhúzta továbbá, hogy a kormány az ország regionalizálásáról szóló törvénytervezetet felelősségvállalással kívánja elfogadtatni. Mint mondta, erre azért van szükség, mert az Alkotmányt várhatóan októberben módosítják majd egy referendummal, ezt követően pedig december 31-ig meg kell történjen az ország területi-adminisztratív átszervezése, hogy a 2014-2020-as Uniós költségvetési időszak elkezdődésekor már az új régiók legyenek hatályban Romániában, melyek könnyebben lehívhatják majd az uniós pénzforrásokat.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!