ERDON Helyi hírek

2013.02.27. 14:42

Félretájékoztat a megyei főtanfelügyelő

Daniel Negrean állítása szerint már tavaly januárban tudta a váradi Szacsvay iskola vezetősége azt, hogy az Eminecu Főgimnázium kapja meg a Garay utcai iskolaépületet.

Daniel Negrean állítása szerint már tavaly januárban tudta a váradi Szacsvay iskola vezetősége azt, hogy az Eminecu Főgimnázium kapja meg a Garay utcai iskolaépületet.

 

A Bihar Megyei Főtanfelügyelőség vezetője, Daniel Negrean szerdai nagyváradi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a váradi Szacsvay Imre iskola vezetősége már 2012 januárjában tudott arról, hogy a nagyváradi Garay/Satnisoarei utcai iskolaépületet a következő, 2012-2013 tanévtől a szintén váradi Mihai Eminescu Főgimnázium kapja meg. Negrean szerint a Szacsvay iskola vezetősége ennek az információnak a birtokában állította össze beiskolázási keretszámait a következő tanévre, holott tudta, hogy sokkal kevesebb hellyel fog rendelkezni annál, mint ahány osztályt indítani kívánt. Ezzel szemben Kecse Gabriella, aki 2012 januárjában a Szacsvay iskola aligazgatója volt, kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy tavaly jaunárban nem tudhatták azt, hogy az Eminescu kapja meg a Garay utcai ingatlant, mely azt megelőzően mindig a Szacsvaynak és jogelődjeinek kezelésében állt. Mint Kecse Gabriella elmondta, ők számítottak arra, hogy a Garay utcai épületben is oktathatnak majd, és ennek alapján állították össze a beiskolázási adatokat. A polgármesteri hivatal hivatalos honlapján egyébként megtekinthető a szóban forgó, 2012 jaunár 9-én megszavazott helyi tanácsi határozat, mely kimondja, hogy az Eminescu nem a Stanisoarei utcai ingatlant, hanem az Aluminei utca 88. szám alatti tanintézmény elemi és gimnáziumi osztályait veszi át.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!