ERDON Helyi hírek

2013.02.27. 12:41

Bolojan a Moszkváról

A térfigyelő kamerákkal kapcsolatos szerdai sajtótájékoztató végén Ilie Bolojan polgármester a Moszkva klub bezárása elleni akciókra is reagált.

A térfigyelő kamerákkal kapcsolatos szerdai sajtótájékoztató végén Ilie Bolojan polgármester a Moszkva klub bezárása elleni akciókra is reagált.

Mint mondta, egyesek „túlzó együttérzést” tanúsítanak, és úgymond az ott zajló kulturális tevékenységekért állnak ki, holott nem tudja, éjjel egy órakor miféle kulturális tevékenységek lehetnek ott. Azt is hozzátette: a rendőrség és a polgármesteri hivatal közötti egyezmény szerint, ha két alkalommal is jegyzőkönyv készül arról, hogy az engedélyezett felszereléssel mért zajszint túllépi a megengedett értéket, akkor 24 órán belül a polgármester elrendeli a szóban forgó helyen zajló tevékenységek felfüggesztését. Az egyezmény egyértelmű, tehát a rendelkezés nem volt megkülönböztető. „Azért akartam ezt elmondani, mert a kis tüntetések mindenféle megalapozottságot nélkülöznek”- közölte. A jelenlévő újságírók között volt, aki megjegyezte, hogy léteznek olyan éjszaka üzemelő klubok, bárok, amelyek ellen több tíz írásos feljelentés született, mégsem döntött a bezárásukról. A polgármester szerint viszont ezeken a helyeken nem konstatálták hivatalosan a túl magas zajszintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!