ERDON Helyi hírek

2013.01.14. 12:22

Összevont diszpécserszolgálat

Nagyvárad- A Katasztrófavédelmi Hatóság Kert utcai székhelyén dr. Raed Arafat egészségügyi államtitkár jelenlétében hivatalosan felavatták a SMURD és a mentőszolgálat integrált diszpécserirodáját.

Nagyvárad- A Katasztrófavédelmi Hatóság Kert utcai székhelyén dr. Raed Arafat egészségügyi államtitkár jelenlétében hivatalosan felavatták a SMURD és a mentőszolgálat integrált diszpécserirodáját.

 

A Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság (ISU) Avram Iancu/Kert utcai székhelyén zajlott hétfő délelőtti ünnepségen részt vett dr. Raed Arafat egészségügyi államtitkár, dr. Ioan Baş, a katasztrófavédelem megbízott országos főparancsnoka, Sorin Caba, a megyei felügyelőség vezetője, dr. Hadrian Borcea, a gyorsmentő szolgálat (SMURD) koordonátora, dr. Daniela Petrişor, a Bihar Megyei Mentőszolgálat menedzsere, Ioan Roşie ezredes, a speciális telekommunikációs szolgálat megyei főnöke és Claudiu Pop prefektus.

Többek közt elhangzott, hogy az ISU keretében működő SMURD és a mentő diszpécser szolgálatának összevonásával létrejött egységes szolgálat célja a rendszer operativitásának növelése és hatékonyabbá tétele, a 112-es segélyhívásokat követő válaszreakció, illetve a kiszállási idő lerövidítése. Ezzel Bihar a 25-ik olyan megye, ahol ezt bevezették, és a szaktárca arra törekszik, hogy az év végig Bukarestet kivéve- ahol komplex beruházásra van szükség- valamennyi megyében működőképes legyen a rendszer. Erre egyebek mellett azért is szükség volt, mert a tavalyi esztendőben intenzív tevékenységet fejtett ki a Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság: a beérkezett 14.600 segélyhívás közül több mint 12 ezer orvosi jellegű volt, s a jelzett telefonok több mint fele esetében gyakorlati beavatkozásra volt szükség.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!