ERDON Helyi hírek

2013.01.03. 14:45

Bezár a Multiplex, nyit valami más

Az alkalmazottak előtt sem világos, hogy mi következik: megszűnik ugyanis a váradi Lotus centerbeli Hollywood Multiplex, de jön más.

Az alkalmazottak előtt sem világos, hogy mi következik: megszűnik ugyanis a váradi Lotus centerbeli Hollywood Multiplex, de jön más.

 

Pár nap maradt csupán: január 16-án tartják az utolsó vetítéseket a nagyváradi Hollywood Multiplex moziban, másnap már ki sem nyitnak. Majdnem tíz éves működés után ugyanis a romániai Hollywood Multiplex Operations lemond a váradi létesítményéről, és csak két bukaresti moziját tartja meg. A váradi filmszínház üzemeltetői közleményben is megerősítették a Multiplex megszűnését. Kérdéseinkre ugyanakkor jelezték: nem tudják, hogy a mozi személyzete és vezetése marad-e, vagy menniük kell. Tartanak ugyanis a tárgyalások arról, hogy egy más mozi kezdje meg működését a felszabaduló helyen.

Átépítés kezdődik

Hogy ki lesz az új befektető, az még nem világos. A Multiplex képviselői azt mondták, a Lotus Center vezetése semmiképp nem akarja, hogy filmszínház nélkül maradjon a létesítmény. Szerintük az is felmerült, hogy a Lotus üzemeltetői működtetik majd az új mozit, de inkább szeretnének más befektetőt vonzani.

Úgy tudjuk, felmerült, hogy a Cinema City Románia hálózatába kerül a váradi létesítmény. Ez a Cinema City International tagja, több érdekeltsége van már Romániában, ugyanakkor hálózatot működtet Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Bulgáriában és Izraelben. Romániában 2007 óta vannak jelen. Most annyi biztos, hogy a Lotusban néhány hétig semmiképp nem lesz vetítés.

A mozinak otthont adó váradi pláza képviselői már néhány hete közölték, hogy 2013 elején megkezdik a vetítőtermek átépítését. Új technológiát szerelnek be mindenhova, teljesen digitális rendszerre állnak át, a belső bútorzatot is lecserélik. Így tehát egyre biztosabbnak látszik, hogy ez év során valamikor újra megindulhatnak a vetítések.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!