ERDON Helyi hírek

2012.12.12. 09:58

Hétvégi programok a Posticumban

A nagyváradi Posticumban ezen a hétvégén is számos változatos tematikájú és érdekes programmal várnak kicsiket és nagyokat.

A nagyváradi Posticumban ezen a hétvégén is számos változatos tematikájú és érdekes programmal várnak kicsiket és nagyokat.

Nap-mese Jakab Gáborral

A Posticum Nap-mesék sorozatában nagy mesemndókat hív meg, akik életüket beszélik el oly élvezetesen, hogy mi is kedvet kapunk a sajátunkhoz. Jankovics Marcell, Böjte Csaba és Karátson Gábor után december 14-én 17 órakor Jakab Gábor a Kolozsvár Kerekdombi katolikus egyházközség lelkipásztora, évtizedekig az erdélyi katolikus sajtó meghatározó egyénisége lesz a Posticum vendége. A találkozó aranymisés áldással zárul. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Hétköznapi szemlélődő lelkigyakorlat

December 14-én 18 órától Jálics Ferenc hétköznapi szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak. A gyakorlatot Tariska Eszter, Jálics Ferenc tanítványa vezeti. Jálics Ferenc lelkigyakorlatában alapvető fontossága van a természetben való sétának, a természetben való szemlélodésnek. A természet a legnagyobb tanító mesterünk ezen az úton. Ugyanilyen fontos a mozgás.

Rorate a Posticumban

A Karácsonyvárás a Posticumban mindig a hajnali Rorate misékkel kezdődött. A Posticum kápolnája december 15-én 7.30-tól egy csöndes elmélyülés színhelye szeretne lenni. Felnőtteknek, gyerekeknek egy szemlélődő, meditatív együttlétet kínálnak. Nyolc órakor közös reggeli. A részvétel ingyenes.

Adventi készülődés

December 15-én 9 órától két napos alkotótábort szerveznek a Posticumban. Tevékenységek: adventi koszorúk, kopogtató, karácsonyfadísz, kollográfia, üvegfestés. A tábor szombat reggel 9 órakor kezdődnek és másnap délután 18 órakor ér véget. A bentalvás helyszíne a Posticum diákszállója. Jelentkezési határidő december 13., részvételi díj: 70 lej.

Egalitas játszóház

Az Egalitasz játszóházat speciális igényű gyermekeknek és velük egykorú társaiknak szervezik meg a Posticumban december 15-én 10 órától. Az Egalitas-játszóház abban kíván segítséget nyújtani, hogy a gyerekek a közös játék során fedezzék fel egymás különbségeit és hasonlóságait, és ugyancsak a közös játék erejével haladják meg az egymással szembeni esetleges előítéleteiket. A játszóház minden 4-12 év közötti gyerek számára nyitott. A programon való részvétel ingyenes.

Adventi barokk hangverseny

Az Il Pastor Fido régizene együttes december 15-én 19 órától adventi barokk hangversenyt szervez a Posticum új éttermében. Műsoron: J. S. Bach – Air; G. Ph Telemann – Tafel Music 2; e-moll triószonáta; J. S. Bach – Jesus, bleibet meine Freunde; H. Purcell – Abdelazer; Rondeau; G. Ph. Telemann – Lauter Wonne, lauter Freunde, B. Galuppi – G-dúr triószonáta. A látogatók megtekinthetik az újonnan átalakított hangulatos épületrészt. Az adventi gyertyafény mellett forró tea és sütemény várja a vendégeket. A részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!