ERDON Helyi hírek

2012.12.18. 13:17

Gyakorló cégek bemutatója

Az elmúlt évek hagyományához híven idén ismét megszervezték a gyakorló cégek bemutatóját a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Szakkollégiumban december 18-án.

Az elmúlt évek hagyományához híven idén ismét megszervezték a gyakorló cégek bemutatóját a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Szakkollégiumban december 18-án.

A hetedik alkalommal megszervezett gyakorló cégek bemutatóján az iskola négy tizenegyedik osztálya két-két standdal készült, vagyis összesen nyolc virtuális céget hoztak létre a diákok. A gyakorló cégek megalakítása és bemutatása a műszaki és gazdasági szakközépiskolák tantervében kötelezően szerepel. Ezzel a gyakorlati felkészüléssel a fiatalok tapasztalatot szerezhetnek egy cég létrehozásának különböző ágazataiban az ötlettől kezdve a megalapításon keresztül a kereskedelmi és egyéb tevékenységek megszervezéséig mindenbe belekóstolhatnak. A Traian Vuia iskola magyar tagozatos osztálya, a XI. I egy szakmai tanfolyamokat szervező céget és egy rendezvényszervező céget hozott létre, e mellett több változatos profilú vállalkozást is bemutattak az eseményen: volt vegetáriánus étterem, reklámügynökség, kávézó, szállítmányozási cég, utazási iroda, valamint egy zöldövezetet tervező vállalat.

Virtuális cégek

A vezető tanárok és a csapatok nagy gonddal készültek, hiszen a bemutatóra el kellett készüljön a cég standja, logója, katalógusa, egy bemutató, valamint különböző promóciós anyagok. A virtuálisan megalakított cégeket a csapatok a keddi ünnepségen sorba bemutatták, majd ezt a zsűri értékelése követte. A zsűri tagja volt Florian Mieluț tanfelügyelő, Dorel Șaitoș igazgató, Adriana Petrică aligazgató és a tavaly bemutatott cégek diákmenedzserei is. A zsűri a pontozáskor a több szempontot vett figyelembe: milyen a stand, a cégkatalógus, a helyszíni bemutatás és a promóciós anyagok, valamint a legjobb ötletet és kivitelezést is díjazták. A bemutatóra már hasonló profilú iskolákból is érkeztek tanárok és diákok.

Eredmények

A bemutatót követően kihirdették az eredményeket: a legjobb standja a XI. C zöldterület-rendező cégnek volt, a legjobb katalógus címét a XI. I rendezvényszervező cég kapta, a legjobb bemutatót a XI. H kávézót létrehozó diákok tartották. Díjazták a legjobb promóciós anyagokat is, amelyek a XI. G utazási irodájának voltak, a legjobb öltözékért járó díjat a XI. C szállítmányozó cégének ítélték oda, a legjobb kommunikációs készséggel rendelkező stand pedig a XI. H vegetáriánus étterme volt. A legötletesebb logóért járó díjat a XI. G reklámügynöksége kapta, míg a legjobb ötletért a XI. I szakmai tanfolyamokat szervező cégét díjazták. Idén a legjobb cég címet a XI. C zöldterület-rendező cége érdemelte ki.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!