ERDON Helyi hírek

2012.11.18. 15:27

Koszorúztak a verseny résztvevői

Nagyvárd - Az Ady Endre szavalóverseny résztvevői az ünnepélyes díjkiosztás előtt tiszteletüket rótták le Ady Endre mellszobra, valamint a Holnaposok szoborcsoportja előtt.

Nagyvárd - Az Ady Endre szavalóverseny résztvevői az ünnepélyes díjkiosztás előtt tiszteletüket rótták le Ady Endre mellszobra, valamint a Holnaposok szoborcsoportja előtt.

 

Szombaton reggel mintegy harminc tanár és diák gyűlt össze az Ady Endre Középiskola előtt, s a csoport először az emlékmúzeum előtti Ady-szobor felé vette útját. Amint Tóth Márta, a középiskola igazgatója a helyszínen elmondta, öröm számára, hogy ilyen sokan jönnek el az immár hagyományszerű koszorúzásra, majd szólt a Müllerájról, s arról, hogy a költő mennyi időt töltött ott, hiszen ott voltak azok az intézmények, amelyek a napi híreket szolgáltatták a sajtó számára.

Szavalatok

Később Ady-versek hangzottak el: Bálint Szilárd, aki a Szilágy megyei Varsolcról érkezett a váradi versenyre a Hiszek hitetlenül Istenben című verset szavalta el, majd a nagyváradi Szomlányi Timea, a Szent László gimnázium tanulója szavalata következett, ő az Engem félig szerettek című verset mondta el. A koszorúzásra az iskolaigazgató többek között szatmári, debreceni, berettyóújfalusi, nagykárolyi, derecskei, szilágysomlyói diákokat hívott össze, majd miután ő maga elhelyezte a koszorút, a kis csoport lehajtott fővel tisztelgett a költő szobra előtt.

A szoborcsoportnál

Később mindannyian meglátogatták az Ady Endre Emlékmúzeumot, ahol többek között megtekintették azt a festményt is, mely a Holnaposok szobrának alapjául szolgált. Végül magát a szoborcsoportot is megkoszorúzták: ezúttal a koszorút a zsűri három tagja, Pásztor Gabriella, a Szacsvay iskola igazgatója, valamint Boros Emőke és Holczman Ilona tanárok helyezték el, majd mindenki kedvére fotózkodhatott a Holnaposok szoboralakjainak társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!