ERDON Helyi hírek

2012.11.27. 13:27

Felújítják a Margitta-Tasnád megyei utat

A Bihar Megyei Tanács 80 ezer lejt irányzott elő az Európai Unió Operatív Szektoriális Programjából finanszírozott Margitta-Tasnád megyei út felújítási projektjének beindítására.

A Bihar Megyei Tanács 80 ezer lejt irányzott elő az Európai Unió Operatív Szektoriális Programjából finanszírozott Margitta-Tasnád megyei út felújítási projektjének beindítására.

A Bihar Megyei Tanács keddi ülésén megszavazta a költségvetés-módosítást, melynek értelmében a büdzsé kiadási oldala 262.307.000 lejre emelkedik. Az így keletkező közel 21 millió lejes deficitet a megye tavalyi évi többletből fedezik. A módosítás nyomán 700 ezer lejjel növelték 767 B számú Tasádfő – Kiskopács – Serges megyei út modernizálásának költségvetését, és további 600 ezer lejjel emelték a 792 A számú Bél (Arad megye) – Tenke – Váradles megyei út felújítási költségeit. Ezek az összegek a már elvégzett munkálatok költségeinek kiegyenlítésére szolgálnak majd. Ugyanakkor a megyei tanács 2.284.000 lejjel emelte a Kisszedres – Vasaskőfalva – Padis út felújítására fordítandó összeget, továbbá előirányzott 80 ezer lejt a Margitta és Tasnád (Szatmár megye) közötti megyei út uniós forrásból történő felújítási projektjének gyakorlatba ültetésére. Ez utóbbi projekt kapcsán Szabó Ödön megyei tanácsos, a testület jogi bizottságának elnöke elmondta: „Ennek a megyei útnak a felújítására még Kiss Sándor megyei elnöki mandátuma idején nyújtott be a megyei tanács pályázatot az unió operatív szektoriális programjához, és úgy tűnik, hogy most megnyerjük a pályázatot, és reményeink szerint már az idén aláírhatjuk a szerződést.” A politikus elárulta, hogy egy körülbelül 20 millió eurós nagyságrendű projektről van szó, végezetül pedig elárulta: „fontos, hogy uniós forrásokból újítsuk fel megyei útjainkat, mert kormányzati forrásokból nem fog rendelkezésünkre állni pénz ilyen beruházásokra.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!