ERDON Helyi hírek

2012.10.10. 13:11

Szexbotrány és vizsgálat Nagyváradon

Közleményben ítélte el szerdán a Nagyváradi Egyetem azt, hogy szexbotrány főszereplőjévé vált az egyik oktatójuk. Dr. Ioan Hathazi egy lánnyal keveredett ilyen viszonyba.

Közleményben ítélte el szerdán a Nagyváradi Egyetem azt, hogy szexbotrány főszereplőjévé vált az egyik oktatójuk. Dr. Ioan Hathazi egy lánnyal keveredett ilyen viszonyba.

 

Vizsgálatot indított a Nagyváradi Egyetem annak nyomán, hogy a román média nyilvánosságra hozta: szexuális szolgáltatásért diplomát ígért egy lánynak dr. Ioan Hathazi, a tanintézet egyik oktatója, aki egyben a Nagy-Románia Párt (PRM) jelenlegi szenátorjelöltje a téli választásokra, valamint Nagyvárad polgármesteri tisztségéért is versenyzett idén nyáron. Az egyetemi lektor a tanintézet egyik laboratóriumában lévő számítógép előtt végzett önkielégítést, interneten, webkamera segítségével tartva közben a kapcsolatot egy diáklánnyal. Legalábbis ezt állítja az a névtelen illető, aki a sajtót értesítette, s a bukaresti bulvármédiától pénzt kért a sztoriért.

Eszerint a politikus és egyetemi lektor neten ismerkedett meg a hölggyel, egy évvel ezelőtt. Beszélgetéseik nyomán a lány netszexért cserébe oklevelet kért, mégpedig nagy érdemjegyekkel. A hölgy szerint a lektor meg is ígérte ezt neki.

Lefotózva

A nő szerint csak neten tartották a szexuális kapcsolatot, a férfi találkozni is szeretett volna vele, szeretőt akart, de a hölgy ebbe nem ment bele. Rögzítette viszont egyszer, amit az önkielégítés közben a webkamerán látott, valamint amit a chaten beszélgettek. A felvételeket végül felajánlotta a médiának.

A lektor azt mondja, megzsarolták a képekkel, és tagadja, hogy ő lenne a felvételeken – bár azt elismeri, hogy azok az ő laboratóriumában készültek. Hathazi egyébként a szerdai fejleményekre úgy reagált, hogy ha az egyetem végül kiteszi, akkor sincs gond, úgy véli, ő jó mérnök, és egy-két hónapon belül új állást talál.

A Nagyváradi Egyetem szerkesztőségünknek is megküldött közleményében az áll, hogy az etikai bizottság folytatja le a vizsgálatot. „Most először szembesül a tanintézetünk ilyen esettel. (…) A Nagyváradi Egyetem vezetése semmilyen módon nem osztozik ilyen erkölcstelen tevékenységekben, és fenntartja magának a jogot, hogy minden intézkedést meghozzon a helyzet tisztázása és az intézet imázsának védelme érdekében” – áll az iratban. Hozzáteszik: az egyetem belső szabályzata tiltja a szóban forgó jellegű cselekedetet a tanintézet területén.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!