ERDON Helyi hírek

2012.10.25. 13:08

Kutyaügy: felfüggesztés

A néhány nappal ezelőtti halasztás után ítéletet hirdetett végül első fokon a váradi Bíróság a „kutyaügyi perben”.

A néhány nappal ezelőtti halasztás után ítéletet hirdetett végül első fokon a váradi Bíróság a „kutyaügyi perben”.

Mint megírtuk, az önkormányzat 2012.08.28/505-ös számú helyi tanácsi határozatban fogadta el a váradi kóbor kutyák helyzetének rendezésére vonatkozó terveit. Ez az SOS Dogs Alapítvány kezéből kivette az ügyintézést és más keretben folytatja azt. Az SOS Dogs ezt rossz néven vette, ráadásul többen azzal kezdtek érvelni, hogy az önkormányzat úgymond „a kóbor kutyák lemészárlására készül”, holott erről szó sincs.

A rendeletet bíróságon támadta meg az Országos Állatvédelmi Föderáció. A szerdai a bíróság felfüggesztette a rendelet alkalmazását. Ezt az SOS Dogs részéről úgy kommentálták, hogy a felfüggesztést csak sürgősségi megoldásnak tartják, végső céljuk a rendelet eltöröltetése. Ilie Bolojan polgármester viszont tudatta: „a rendelet már jogi hatással is bír, alkalmazása ugyanis megkezdődött, s továbbra is alkalmazni fogjuk”. A Közterület-Fenntartó (ADP) képviselője – amely szerv átvette a „kutyaügy” kezelését az SOS Dogstól – szintén azt közölte: nem lépnek vissza, és a bírósági eljárástól függetlenül ők kezelik továbbra is ezeket az ügyeket.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!