ERDON Helyi hírek

2012.09.20. 14:38

Árverésen a szelektív hulladékgyűjtő működtetése

Az érmihályfalvi Helyi Tanács rendkívüli ülésen megszavazták, hogy licitre írják ki a szelektív hulladékgyűjtő működtetésének jogát, ugyanakkor elfogadták a szociális központ új igazgatójának kinevezését.

Az érmihályfalvi Helyi Tanács rendkívüli ülésen megszavazták, hogy licitre írják ki a szelektív hulladékgyűjtő működtetésének jogát, ugyanakkor elfogadták a szociális központ új igazgatójának kinevezését.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a szelektív hulladékgyűjtő telepet december 31.-ig üzembe kell állítani, másként vissza kell(ene) fizetni a létrehozásához kapott támogatást. A téma megvitatása során Nyakó József polgármester kifejtette, hogy a működtetési forma keresése során több változatot is „átbeszéltek”, és az tűnt a leginkább megvalósíthatónak, hogy az önkormányzat egy céget hoz létre, mely részt vesz a kötelezően kiírandó közbeszerzési eljáráson. Ha nem ez a cég nyeri el végül a telep működtetésének jogát, az sem lesz nagy kár, mivel az üzemeltetés előre láthatóan veszteséget fog termelni. Ez azonban még így is számottevően kevesebb lesz, mintha vissza kellene fizetni a már említett támogatási összeget – tehát saját céggel üzemeltetni is jobban megérné, mint „visszafizetni” - ha pedig más nyer, akkor az a cég veszi a nyakába a működtetéssel járó nyűgöt. A cégnek mindenképpen haszna lesz, hiszen az ott alkalmazott munkásokat a városgazdálkodás egyéb területein is be lehet vetni. Pap Sándor tanácsos fenntartásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy privát cégeknek is „kinyitják a kaput”, hiszen akkor egyáltalán nem biztos, hogy az önkormányzat által alapított cég nyeri el a működtetés jogát. Úgy vélte, hogy a direkt gazdálkodás lenne a jobb megoldás.

Új igazgató

A felvetésre Karsai Attila alpolgármester, illetve Csengeri Csongor tanácsos is azt válaszolta, hogy egy idegen cég is csak a veszteséges működtetést venné át, a saját cégnek pedig egyébként is haszna lesz. Nyakó József polgármester hozzátette: a távlati szándék, hogy a város a maga ura legyen a saját szemétgazdálkodása terén. A szavazás során 12 igennel 3 tartózkodás mellett (2 tanácsos hiányzott) jóváhagyták a tervezetet. Egy másik napirendi pont volt kinevezni az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatójává Csűri Józsefet. Az előterjesztés ismertetéseként Krizsán Csaba tanácsos elmondta: ő volt az elnöke annak a bizottságnak, mely lebonyolította a versenyvizsgát. A jelölt az írásbelin maximális pontszámot ért el, és az interjú során is meggyőzte a bizottság szakmabeli tagjait is arról, hogy megfelel a követelményeknek. A tanácsosok egyhangúan megszavazták Csűri József kinevezését, ami október 1-től lép érvénybe. A kinevezés meghatározott időre szól: legtöbb 4 évre, illetve addig, míg elődje, Karsai Attila az alpolgármesteri funkciót tölti be.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!