ERDON Helyi hírek

2012.08.19. 18:15

Hip-hop fesztivált rendeztek Váradon

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén ismét a hip-hop fővárosa volt Nagyvárad, hiszen immár tizedik alkalommal rendezték meg a Nymphea Dance fesztivált. A díjkiosztó gálaünnepséget szombat este tartották.

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén ismét a hip-hop fővárosa volt Nagyvárad, hiszen immár tizedik alkalommal rendezték meg a Nymphea Dance fesztivált. A díjkiosztó gálaünnepséget szombat este tartották.

 

Az idén a Bihar Megyei Ifjúságért Alapítvány, a Puls Art Nagyvárad Alapítvány, a Lotus Center és a Szakszervezetek Művelődési Háza immár tizedik alkalommal szervezte meg a Nymphea Dance fesztivált. Az augusztus 17-19. között zajlott eseményre több mint 30 csapat érkezett Románia különböző városaiból (a Bihar megyei fellépőket bukaresti, aradi, Ploieşti-i, besztercei, bákói, Brăila-i és Botoşani-i versenyzők egészítették ki), és Szerbiát is képviseltette három együttes. Péntek délután a selejtezőkre került sor a Szakszervezetek Művelődési Házában, este pedig a jelenlevők a Lotus Centerben megtekintették a Street Dance 2 című filmet, melyben a világhírű Flawless hip-hop együttes tagjai is szerepelnek. Ők voltak egyébként a jubileumi rendezvény díszmeghívottjai, és arról nevezetesek, hogy néhány évvel ezelőtt egy brit tehetségkutató vetélkedő zsűrijét bűvölték el, majd később két világbajnoki címet szereztek street dance és hip-hop kategóriákban.

Helyezések

A X. Nymphea Dance döntőjét szombat délután tartották, este pedig a díjkiosztosztó gálaünnepséget rendezték meg a Művelődési Házban. A közel két órás műsor első felében népszerű hip-hop csapatok léptek fel, összeállt például ismét, csupán ezen alkalom erejéig a váradi M&Q az eredeti feállásban- fénykorukban háromszor nyerték meg a fesztivált-, de színpadi produkcióval készült a Dadi Plus együttes (a tagjai váradi háziasszonyok) és a Brăila-i Lil Motion csapat is. Utóbbi kettő egyébként a romániai Csillag születik fináléjába jutásával szerzett országos hírnevet magának. Természetesen a legnagyobb tapsot és óvációt a Flawless tagjai kapták.

Ezután adták a diplomákat és a kupákat a brit vendégek, valamint Gabriel Chevari főszervező. A hip-hop verseny juniors kategóriájában (7-12 évesek) harmadik lett a Perfect Show, második a Switch One, első pedig a Mini Trouble. A varsity kategóriában (13-17 évesek) „bronzérmet” érdemelt a Clevers, ezüstöt a Future M&Q és aranyat a Ritm-Mic. Az adults kategóriában (18 év felett) a dobogó harmadik fokára léphetett a Supersonic, második a Get Lost! volt és a Unique győzött. A Mega Crew szekcióban (7-40 évesek) a G-Buzz nyert, maga mögé utasítva a Lil s-t és a B Real-t.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!