ERDON Helyi hírek

2012.08.28. 16:12

A Smárton Trió és Harcsa Veronika Váradon

Három állomásból álló nyár végi miniturnéja keretében Nagyváradon, a Moszkva Kávézóban lép fel augusztus 30-án, csütörtökön a Smárton Trió és a népszerű énekesnő, Harcsa Veronika.

Három állomásból álló nyár végi miniturnéja keretében Nagyváradon, a Moszkva Kávézóban lép fel augusztus 30-án, csütörtökön a Smárton Trió és a népszerű énekesnő, Harcsa Veronika.

 

Do You Know? címmel nemrég közös dalt és klipet készített a dzsesszt rockkal vegyítő Smárton Trió, valamint a népszerű énekesnő, Harcsa Veronika. Az új anyag népszerűsítése érdekében a héten miniturnéra indulnak a projekt résztvevői, melynek első állomása csütörtökön Nagyvárad lesz.

„Külföldi kitekintés”

„Veronikával először a dzsessz tanszakon találkoztam, ahol ő az első, én pedig az utolsó évemet töltöttem. Kicsit később az A38 hajó szervezésében mindkettőnk aktuális projektje kijutott Varsóba, és az együtt töltött idő alatt kezdtünk el közös zenében gondolkodni” – idézte fel a 2003-ban alakult Smárton Trió vezetője, gitárosa, Sütő Márton az MTI-nek. Az énekesnő 2008-ban közreműködött a Smárton Trió (Sütő mellett Kovács Zoltán – bőgő és G. Szabó Hunor – dob) második lemezén mint vendégzenész, majd együtt dolgoztak Mátyássy Áron filmszemle-díjas filmje, az Utolsó idők zenéjén, tavaly pedig már a zenekar MR2 Akusztik fellépését tette teljesebbé a női énekhang. „A Do You Know? teljes mértékben akusztikus hangszerelésű, ezzel is részét képezi annak a kettéválási folyamatnak, amelyen a Smárton Trió éppen keresztül megy. A modernebb hangzású, elektromos megszólalású, fúziós dzsesszvonal mellett sikerült életre hívni egy csendesebb, talán populárisabb műsorral bíró mellékágat is. Ez az egészséges kontraszt reményeink szerint új ízt kölcsönöz az együttesnek, megszólítva ezzel egy eddig passzív közönségréteget is” – fejtette ki Sütő Márton. Mint mondta, az új dalban Harcsa Veronikáé mellett az ő énekhangja is hallható, ami a zenekar eddigi instrumentális szerzeményeihez, illetve a vendégénekesekhez szokott hallgatóság számára szintén újdonságnak számíthat. „Nagy öröm számunkra, hogy sikerült összehozni egy rövid turnét, amely ugyan csak három állomást foglal magában, egy kis külföldi kitekintést is lehetővé tesz” – fűzte hozzá Sütő.

Váradon a Moszkvában

A Harcsa Veronikával kiegészült Smárton Trió augusztus 30-án Nagyváradon, 31-én Szegeden, szeptember 11-én pedig a budapesti Szimpla Kertben ad koncertet. A váradi koncert helyszíne a Moszkva Kávézó. A jegyek elővételben már megvásárolhatók a Moszkvában naponta 20 és 24 óra között, a Moszkva Gardenben pedig délelőtt 11 és 23 óra között elővételben 15 lejért, a koncert estéjén pedig 20 lejért. A résztvevők száma korlátozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!