ERDON Helyi hírek

2012.07.10. 12:36

Az igazgatónő a jó szándékban bízik

Amennyiben a felek pozitívan állnak az ügyhöz, akkor mindenki számára kedvező módon rendeződhet a váradi Ady Endre Líceum ügye, mondja Tóth Márta, a tanintézmény igazgatója.

Amennyiben a felek pozitívan állnak az ügyhöz, akkor mindenki számára kedvező módon rendeződhet a váradi Ady Endre Líceum ügye, mondja Tóth Márta, a tanintézmény igazgatója.

 

Az Ady Endre Líceum bérleti szerződése július 1-jén lejárt, ezért aggályok merültek fel az iskola további működési módját illetően. Az ügyben Tóth Márta igazgatónő álláspontját is kikértük, aki arról tájékoztatott, hogy többször találkozott Böcskei László római katolikus megyés püspökkel – mivel most már a római katolikus egyházmegye az Ady iskola épületének a tulajdonosa – aki biztosította az iskola vezetőségét arról, hogy ő maximálisan pozitívan áll a kérdéshez. „Mivel elérkezett július 1. és mi nem tudtunk meg, hogy megtörtént-e a szerződés aláírása, illetve a püspök úr is jelezte, hogy küldött javaslatot a polgármesteri hivatalnak, de nem kapott választ, ezért a tanári kar és a reprezentatív szülőbizottság is levelet küldött a polgármesternek, melyben arra kérik őt, hogy az Ady Endre Líceumot hagyja abban az épületben, amelyben jelenleg működik, és újítsa meg a bérleti szerződést. Tegnap (hétfőn – szerk. megj.), mintegy erre válaszként felhívott engem a polgármester úr, aki arról biztosított, hogy minden probléma megoldódik a jövő hét végére. Ebből a válaszból nem tudok semmit egyértelműen kiszűrni, de ha pozitívan értékelem a gesztust, akkor ez azt is jelentheti, hogy megnyugtató döntés fog születni, természetesen úgy, hogy sem a polgármesteri hivatal, sem a magyar közösség érdekei nem sérülnek, tehát maradhatunk az épületben, és nyilván a város is a számára legelőnyösebb szerződést írja alá. Ha mindenki pozitívan áll hozzá az ügyhöz, akkor maximálisan bízhatunk abban, hogy mindenki számára a lehető legjobb döntés születik” - fogalmazott az igazgatónő.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!