ERDON Helyi hírek

2012.06.24. 18:56

A legjobbakat díjazták

Nagyvárad - Amint az már hagyomány, a legkiválóbb eredményeket elérő diákok átvehették át az őket megillető díjakat az Ady Endre gimnázium pénteki évzáró ünnepségén.

Nagyvárad - Amint az már hagyomány, a legkiválóbb eredményeket elérő diákok átvehették át az őket megillető díjakat az Ady Endre gimnázium pénteki évzáró ünnepségén.

 

Tóth Márta iskolaigazgató elmondta: a jó tanulmányi eredményekért járó díjakat az osztálytermekben vehették át a diákok, az ünnepségen csak a legjobbakat, illetve azokat díjazzák, akik különböző megmérettetéseken szerepeltek kiválóan. Az igazgató régi időkre emlékezett vissza, amikor az évzáró ünnepségen a gyerekek be is mutatták tudásukat szülők és elöljárók jelenlétében. Ma már ilyesmi nincs, csak jutalmat osztanak, sőt, a szülők még tán rossz néven is vennék az ilyen vizsgáztatást - folytatta az iskolaigazgató a gondolatmenetet. Mindazonáltal az ünnepség során a diákok egy részének alkalma nyílt megmutatni rátermettségét - bemutatkozott például az iskola tánccsoportja, a kórus, a a néptáncosok, s a jelenlévők két zongoraművet is meghallgathattak két diáklány előadásában.

Nehéz megfelelni

Az iskola dísztermében megtartott műsor palotás tánccal kezdődött, melyet az általános iskolások tánccsoportja mutatott be. A későbbiek során a jelenlévők egy Chopin-keringőt, valamint egy Schubert keringőt hallgathattak meg Takács Réka, valamint Nagy Molnár Eszter előadásában. Fellépett az iskola kórusa, s a néptánccsoport is bemutatta, mit tud: a diákok palatkai néptáncokat adtak elő.

A díjkiosztás előtt az iskolaigazgató szólt az egybegyűltekhez. Mint elhangzott, nagyon gazdag tanévet zárnak, hiszen az idén ünnepelték az iskola alapításának a 240. évfordulóját, s e változó világ közepette úgy tűnik, egyre nehezebb megfelelni a szülők és a közösség elvárásainak, melyek olykor talán a realitástól elrugaszkodottak. Be kell látnunk, hogy gyarló emberek vagyunk, s nem mindig tudunk mindenkinek megfelelni, mondta az igazgató, hozzátéve: a diákok és a tanárok folyamatosan arra törekednek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, s azok a diákok, akiket itt díjaznak, a legkitűnőbbeknek bizonyultak.

Az ünnepség a díjkiosztással folytatódott, melynek során az osztályfőnökök oklevelet és ajándékcsomagot adtak át a legjobbaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!