ERDON Helyi hírek

2012.05.17. 11:55

Manipulált tüntetések voltak januárban!

Most először ismerte el a kormányon lévő PSD egyik vezető politikusa, hogy manipuláltak voltak az év eleji kormány- és elnökellenes tüntetések.

Most először ismerte el a kormányon lévő PSD egyik vezető politikusa, hogy manipuláltak voltak az év eleji kormány- és elnökellenes tüntetések.

 

Amit elemzők sora hangoztatott már akkoriban is, az most megerősítést nyert: az azóta kormányra is került erők manipulálták az év eleji tüntetéseket. Mint ismeretes, akkoriban az épp hatalmon lévő kormány és az államfő lemondását követelték kisebb csoportok, heteken át demonstrálva. Már akkoriban felmerült, hogy a PSD, a PNL és a PC állhat az akciók mögött, később pedig ezen pártok nyíltan is állást foglaltak és csatlakoztak is a tüntetőkhöz.

Itatták is őket

Viorel Hrebenciuc, a PSD egyik kulcsfigurája most egy sajtótájékoztatón nyilatkozott, lényegében elismerve: a tüntetők közül sokakat politikailag manipuláltak. Így fogalmazott: „Nézzék csak meg az Észak-Afriákban bekövetkezett forradalmakat. Mi is valami hasonlót próbáltunk meg itt januárban, egyes témakörökben sikerrel is jártunk, másokban nem. De részleteket nem mondok erről.” Arra a kérdésre válaszolva, hogy a román fővárosban hogyan kezdődtek ezek a tüntetések, Viorel Hrebenciuc ezt válaszolta: „Ha egy tömeg két-három napot tölt egy téren, ez elkezd neki tetszeni. Aztán megjelennek az italokat árusító bódék is a helyszínen...”

A PSD politikusa más manipulációs ügyekről is szólt, nevezetesen az internet szerepéről a kampányokban, a pártok érdekei kapcsán. „Én nem úgy veszem a netet, hogy közvetlen kampányeszköz. Inkább meggyőzési kampányeszköznek, manipulációs lehetőségnek látom. Nem tudom, más pártoknak hány olyan emberük van, akiknek a dolga a neten való írogatás, de nálunk kevesen vannak, ötnél nincs több emberünk erre, s ők is csak kampányokkor dolgoznak. Nagy csatal zajlik az adatbázisokkal. Egyesek személyi számokat keresgélnek elő, én meg e-mai címeket kutatok fel” - magyarázta a politikus...

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!