ERDON Helyi hírek

2012.05.30. 15:01

Fergeteges Nagyváradi Gyermekfesztivál

Június 1–2. között első alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Gyermekfesztivál. A kétnapos esemény sok zenét, mókát és vidámságot ígér.

Június 1–2. között első alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Gyermekfesztivál. A kétnapos esemény sok zenét, mókát és vidámságot ígér.

Pető Csilla egyetemi tanár, a Halász Judit koncert fővédnöke sajtótájékoztató keretében ismertette az I. Nagyváradi Gyermekfesztivál programját. Elmondta, hogy más országok jó példáját követve hagyományteremtő szándékkal, a jövőben minden évben megszerveznék a gyermekfesztivált, ezzel megajándékozva a nagyváradi és Bihar megyei gyermekeket és szülőket egy színvonalas, igényesen megszervezett eseménnyel. A rendezvényt a Diákokért Egyesülettel közösen szervezik. Első nap, június 1-jén 13 órától Erdélyben és Partiumban először koncertezik Nagyváradon Halász Judit és zenekara, a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében. „Halász Judit személyes megkeresésemre érkezik Nagyváradra. A visszajelzések alapján felbolydult az egész város és Bihar megye, egy szűk hét alatt minden jegy elkelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel ismét visszahívjuk a művésznőt, és egy több helyszínes sorozattal kedveskedünk a gyerekeknek”- részletezte Pető Csilla.

Program

A június 2-i napról a programfelelősök, Pető Dalma és Perecz Simó Annamária a Diákokért Egyesület elnöke beszéltek. „Mivel nem miden gyermek jut el a pénteki koncertre, ezért úgy gondoltuk, hogy szombatra egy nagyszabású, egész napos szabadtéri programot szervezünk. Három fő programmal készültünk. Lesznek sportvetélkedők, kézműves foglalkozások és gyermekcsoportok fellépése (ének, tánc, sport stb.)”-mondta el Perecz Simó Annamária, akinél még lehet jelentkezni a gyermekfellépésekre. A Halász Judit koncertjegy mellé egy-egy tombola is jár. A tombolahúzásokra szombaton többször is sor kerül, édességcsomagokat, elektronikai cikkeket, sportszereket lehet nyerni, a főnyeremény pedig egy kerékpár lesz. Ugyancsak szombaton 13 órától lép fel a Bojtorján együttes, míg 16 órától a 100 Folk Celsius zenekar koncertezik. A szombati programokat és a koncerteket a Lotus bevásárlóközpont parkolójában szervezik meg reggel 9 órától, a belépés ingyenes. Az eseményen gyűjtést szerveznek a Szent László Római Katolikus Iskolacsoport speciális óvodájának. Pető Dalma végezetül elmondta, hogy a rendezvény megszervezésében rengeteg pedagógus és pedagógus-hallgató segédkezett, valamint sok támogató állt mögéjük. A gyermekfesztivál médiatámogatója a Bihari Napló.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!