ERDON Helyi hírek

2012.05.07. 14:43

Érmelléki huszárokosító

Bihar-Hajdú Bihar megye - Romániai és magyarországi huszárok találkozójára kerül sor Létavértesen és Álmosdon május 11-én és 12-én.

Bihar-Hajdú Bihar megye - Romániai és magyarországi huszárok találkozójára kerül sor Létavértesen és Álmosdon május 11-én és 12-én.

Az immár második Érmelléki Huszárokosító programja: május 11., 13 óra - fegyver- és egyenruha kiállítás a létavértesi református egyházközség néprajzi termében; utána átlovagolás Álmosdra, 17 órakor a Kölcsey-emlékház megtekintése utána huszártábori piknik; késő este visszatérés Létavértesre. Május 12., szombat - a létavértesi görög katolikus templom megtekintése, utána a Liget-tanyai Álomzugban kísérőprogramok: előadást tart dr. Kelemen Attila bukaresti parlamenti képviselő, Zilahy István hortobágyi ménesigazgató, Balogh Gyula történelem tanár, Juhász Imre és Antal József huszártisztek, Pásztor Gabriella romániai államtanácsos, nagyváradi pedagógus; bemutatót tartanak sepsiszentgyörgyi íjászok, amit huszáralaki kiképzés követ. A programot érmelléki borbemutató és táncházi „fergeteges” zárja, közreműködnek Szilágy és Kolozs megyei táncosok, valamint a Villongók Néptánccsoport és a hortobágyi Kilenclyukú Néptánccsoport tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!