ERDON Helyi hírek

2012.04.05. 12:05

Lelki nap a szentjobbi egyházközségben

Bihar megye - Mint minden esztendőben, a mostani nagyböjti idő utolsó péntekén is bünbánati napot tartottak a szentjobbi római katólikus egyházközségben.

Bihar megye - Mint minden esztendőben, a mostani nagyböjti idő utolsó péntekén is bünbánati napot tartottak a szentjobbi római katólikus egyházközségben.

 

Mivel a felnőttek öntudatosabban készülnek Húsvét ünnepére, elsősorban a gyerekeket és a fiatalokat szólították meg. Kurila Gábor plébános örömmel állapította meg, hogy a hívó szóra sokan válaszoltak, mintegy 140 fiatal, s az őket elkísérő szülők, nagyszülők gyűltek össze a templomban. A mai gyerekek és fiatalok alig vagy semmit nem tudnak az áldozathozatalról, és a szenvedésről. Bár mindenki számára egyértelmű, hogy ezek életünk szerves részei, mégis a társadalom mindent megtesz azért, hogy óvja a gyerekeket ezek megtapasztalásától, pedig a másokért hozott áldozat és a szenvedés megedz és megerősít minket.

Megtisztították lelküket

Talán épp ezért ért olyan sokat, hogy ezen a délutánon gyerekek, fiatalok, felnőttek, öregek együtt járhatták Krisztus kínszenvedésének útját, a keresztutat. Ezt követte az ifjúsági szentmise, melyben a plébános két történeten keresztül erősítette meg hitünket: életünknek úgy van értelme, ha szeretünk, s ha viszont szeretnek minket. A folyamatos bűnbánati lehetőség, a szentgyónás is adva volt, sokan megtisztították lelküket Húsvét ünnepére, Nagy Tibor ősi plébános atya a programok alatt végig gyóntatott. A szentmise után a plébánián lehetőség nyílt megnézni a Passió című filmet, hogy még inkább átérezzük a szenvedés igazi értelmét. Estére mindenki meghatottan, csendben lélekben megerősödve tért haza otthonába.

Szerafina vincés nővér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!