ERDON Helyi hírek

2012.02.20. 07:52

Robbanások Máramarosszigeten

Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást Máramarosszigeten melynek következtében több mint tíz személy súlyosan megsérült.

Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást Máramarosszigeten melynek következtében több mint tíz személy súlyosan megsérült.

 

Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást, amely – nem sokkal egymás után – vasárnap hajnalban, illetve reggel következett be Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén. Az első robbanásban fiatal lányok szereztek súlyos sérüléseket, a második robbanásban a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók és a gáz- és áramszolgáltató vállalat alkalmazottai sebesültek meg. Az Eufobia nevű szórakozóhelyen a hírtelevíziók tudósításai szerint az első robbanás helyi idő szerint hajnali egy órakor történt, amikor a női mosdóban egy lány cigarettára gyújtott. Ebben a robbanásban heten sérültek meg, valamennyien 16 és 23 év közötti lányok. Hat lány sérülései súlyosak, esetükben első-, másod-, és harmadfokú égési sebeket diagnosztizáltak. A robbanás hat súlyos sérültjét vasárnap reggel katonai repülővel szállították Bukarestbe az égési sebek kezelésére szakosodott sürgősségi kórházba.

Második robbanás

A második robbanás vasárnap reggel – helyi idő szerint tíz órakor – következett be, a hatósági helyszínelés idején. Ebben egyes források szerint kilenc, más források szerint tíz ember sebesült meg, közöttük három rendőr, két tűzoltó, az áramszolgáltató és a gázszolgáltató cég képviselői, valamint egy közjegyző, aki a mulatóhely szomszédságában működtette irodáját. Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi ellátásért felelős helyettes államtitkára elmondta, a második robbanás áldozataiért is katonai repülőt küldenek a Máramarosszigettől 66 kilométerre fekvő Nagybánya repülőterére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!