ERDON Helyi hírek

2012.01.06. 10:37

Változás az iskolahálózatban

Szatmárnémeti önkormányzata csütörtökönvéglegesítette és adta le a tanfelügyelőségen a 2012/2013–as tanévre szóló, iskolahálózattal kapcsolatos javaslatát.

Szatmárnémeti önkormányzata csütörtökönvéglegesítette és adta le a tanfelügyelőségen a 2012/2013–as tanévre szóló, iskolahálózattal kapcsolatos javaslatát.

 

 

A tanügyminisztérium új javaslata szerint a 2012/2013–as tanévtől az egyetem előtti oktatási rendszerben működő tanintézmények más, az előírásoknak megfelelő elnevezést kapnak majd, de az iskolai hálózatban is változások várhatóak. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala csütörtökön véglegesítette 2012/2013–as tanévre szóló, iskolahálózattal kapcsolatos javaslatát. Amint azt Kereskényi Gábor alpolgármestertől megtudtuk, amennyiben a tanfelügyelőség is elfogadja az önkormányzat javaslatát, akkor a következő iskolai évtől nemcsak a Hám János Iskolaközpontban, hanem a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, valamint a Református Gimnáziumban is lesz óvodai és általános iskolai oktatás. A polgármesteri hivatal javaslata alapján ugyanis a 29–es számú napközi a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumhoz, a 24–es számú napközi pedig a Református Gimnáziumhoz tartozik majd.

A tervezetben szerepel az is, hogy a szatmárzsadányi iskola és óvoda ne önálló jogi személyiségként működjön, hanem a Lucian Blaga iskolához tartozzon — tette hozzá Kereskényi.

Emellett a javaslat szerint többek között a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont új elnevezése Hám János Római Katolikus Elhivatottsági Líceum, a Református Gimnázium új neve Református Elhivatottsági Líceum lenne, a George Emil Palade Élelmiszeripari Iskolaközpont új elnevezése a javaslat szerint George Emil Palade Élelmiszeripari Technológiai Líceum lenne, az I–VIII. osztályos általános iskolák pedig „gimnáziumi” elnevezést kapnának.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre benyújtott javaslattal kapcsoltban január 9–ig kell választ kapjon az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!