ERDON Helyi hírek

2012.01.27. 11:10

Elúszhat az uniós pályázat

Szatmárnémeti Helyi Tanácsa tegnap rendkívüli ülésre gyűlt össze, hogy az egykori Popular mozi épületének bérléséről döntsön.

Szatmárnémeti Helyi Tanácsa tegnap rendkívüli ülésre gyűlt össze, hogy az egykori Popular mozi épületének bérléséről döntsön. A helyi tanácsi határozat szükséges ahhoz, hogy a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 program keretében be tudják nyújtani január 31-én az ingatlan felújítására kidolgozott pályázatot a nyíregyházi partnerekkel. A pályázat által egymillió eurós támogatást nyerne az önkormányzat Szatmárnémeti egyik műemléképületének felújítására. Ilyés Gyula polgármester elmondta, hogy az 550 ezer euróra becsült épület haszonélvezői jogának igényléséről kell döntsenek a tanácsosok. Mivel az ingatlan alatti terület tulajdonjogát illetően maradtak tisztázatlan kérdések, az önkormányzat nem vásárolhatja meg az épületet. A tegnapi tanácsülésen csupán ez az egyetlen napirendi pont szerepelt, ám a tanácsosok másfél órát tanácskoztak, tárgyaltak és hoztak különböző módosításokat az eredeti határozattervezethez képest.

 

Elbukott az indítvány

A jogi és a költségvetési bizottság kezdeményezésére bekerült a határozattervezetbe, hogy az épületet 20 éves időtartamra, havi 2000 euróért bérelné a tanács, melyben a felújítást követően a „Szatmár megyei céhek székházát” szeretnék kialakítani. A tanácsosok több módosítást követően szavaztak arról, hogy jóváhagyják-e a bérlési jogot. A szavazás eredményeként az indítvány elbukott, mivel több tanácsos is hiányzott, és három PSD-s, illetve egy PDL-s tanácsos tartózkodott, így a határozattervezet nem kapta meg a szükséges, 16 igen szavazatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!