ERDON Helyi hírek

2012.01.11. 13:34

A mindennapokban is a társaság középpontjai

Bihar megye - Az év első ifjúsági programját január 6-án tartották meg Érmihályfalván, a MIDESZ és ÉRMISZ közös szervezésében. A két fellépővel készítettünk villáminterjúkat.

Bihar megye - Az év első ifjúsági programját január 6-án tartották meg Érmihályfalván, a MIDESZ és ÉRMISZ közös szervezésében. A két fellépővel készítettünk villáminterjúkat.

 

 

 

A Spíler Klubban tartott stand-up comedy estre már jóval a kezdés előtt elkezdtek gyülekezni az érdeklődők, hogy lássák és hallják a két „humorbombát”: Kún Zsoltot és Gulácsi ,,Gula” Norbertet. Mindketten tanulnak még, ezen kívül közös bennük a poénok szeretete is: az iskolában, életben szerzett élményeiket is belefoglalták a műsorba. Előbb Gulácsi Norbertet, a helyi Mezőgazdasági Főginmnázium diákját kérdeztük.

 

-A hétköznapi életben is előfordul, hogy stand up-olsz? Egyáltalán mikor kezdtél el a humorral foglalkozni?

-Ez költői kérdés volt? Természetesen a való életben is vagyok annyira vicces, mint amennyire a fellépéseken. Hogy mikor kezdtem el a humorral foglalkozni? Ilyen régről nincsenek emlékeim.

 

-Hogyan készülsz fel egy-egy ilyen alkalomra, hogyan gyűjtöd össze a poénjaidat? Mennyi időbe telik ez általában?

-Ahogy eszembe jut egy vicces emlék, kulcsszavakban lejegyzetelem. A haverokkal való hülyéskedésből kiszedem a legjobb poénokat. Ezt a kettőt fellépés előtt egy életképes masszává gyúrom, ez max. egy óra, és kész is a műsor.

 

-Mivel kötöd le magad, ha épp nem a következő poénodon agyalsz?

-Rontom a szemem, és üttetem a fejem. Vagyis sokat számítógépezek, illetve kick-box edzésre járok.

 

-Hogyan viszonyulnál hozzá, ha téged parodizálnának ki?

-Jodan Mawashi Geri-vel (fejrúgás). Csak viccelek. Amennyiben jól sikerül, tetszene.

 

 

Kún Zsolt nem először lépett már fel Érmihályfalván, de nevét erdély-szerte ismerhetik a műfaj kedvelői. Ugyanazokat a kérdésekre tettük fel neki, melyek az előbb is elhangzottak. Íme a válaszok.

 

-A való életben is szeretek a társaság középpontjában lenni, amit szó szerint nem nevezhetünk stand up-nak, de szeretem szórakoztatni a barátaimat. Tavaly márciusbsan kezdtem el stand up-olni, amikor az RMDSZ és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös szervezésében megrendezett 8. Erdélyi Humorfesztivál előválogatóján vettem részt a Queens Music Pub-ban. Bejutottam a kolozsvári döntőbe, és 2. helyezést értem el. A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, azaz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs pozitív kritikával illettek, és néhány fellépésükre magukkal vittek, így nagyon sokat köszönhetek nekik, valamint Zsók Leventének, aki szintén Showder Klub-tag, és vele is volt szerencsém több alkalommal is fellépni.

-Szabad időmben szeretek szórakozni. Szeretem a társaságot, de főleg a jó társaságot, akik értik és vevők a poénokra. Egyetemre járok ami szintén sok időt elvesz az életemből, de ha van egy kis szabad időm akkor filmet nézek. Szeretek jókat aludni, szoktam is mondani, hogy, ha a lustaság fájna, én nagyon fiatalon halnék meg morfium túladagolásban.

 

Kíváncsi lenne saját paródiájára

 

-A műsoraim témáját általában a való életből merítem, ha az ember pozitívan látja a dolgokat bármiből tud poént kovácsolni. Én általában a dolgok 80%-ában a poént keresem, a maradék 20%-ot pedig én alakítom azzá. Nem csak valós dolgokról szoktam írni, hisz nem teljesen stand-up amit én csinálok, mert jeleneteket is szoktam előadni, ami nem sorolható teljes mértékben ebbe a kategóriájába. Hasonló vonalon mozgok, mint a Szomszédnéniék, hisz ők is stand up-olnak külön-külön illetve közösen jeleneteket is adnak elő. Én is ugyanezt teszem, csak mivel nekem nincs társam, ezért egyedül kell előadnom a jeleneteimet, különböző karaktereket létrehozva. Az elkészítési idő relatív. Néha eszembe jut egy jó ötlet, leülök, és csak gépelek, ami még csak nyers anyag, de aztán még finomítom a gyengébb poénokat, megváltoztatom, vagy akár ki is cserélem. Nem szeretek gyenge poénokkal dolgozni, így egy végleges műsor összeállítása heteket, vagy akár 1-2 hónapot is igénybe vehet.

-Megtisztelve érezném magam, ha valaki parodizálna, hisz csak azt lehet, akinek saját egyénisége van. Soha nem értettem azokat az embereket, akik megsértődnek ilyesmin. Én abszolút pozitívan fogadnám és nagyon kíváncsi is lennék rá, hogyan sikerülne.

Szilágyi Adrien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!