ERDON Helyi hírek

2011.12.22. 15:13

Karácsonyi készülődés a Szent László iskolában

Az elmúlt hét folyamán a Szent László Római Katolikus Iskolaközpontban több karácsonyi programot is szerveztek a diákok közreműködésével.

 

 

December 20-án angol vetélkedőt tartottak A karácsony igazi szelleme címmel. A IX-XII-es diákjai különböző karácsonyi vonatkozású feladatokat kaptak. Például: jellegzetes angol karácsonyi ételeket kellett bemutatniuk, valamint énekelniük és táncolniuk is kellett. Az előző héten az iskolába látogató írorazági vendég a karácsonyi szokásokról beszélt, a diákok ezzel kapcsolatban is kaptak feladatot. December 22-én az iskola IX-XII-es diákjainak karácsonyi ünnepségére került sor. A fiatalok Szent Ferenc karácsonyát adták elő, majd az iskola táncscsoportja keringővel zárta a programot, amelyet Benedek Ramóna hitoktató és Rázmán Enikő magyarszakos tanárnő állított össze. Továbbá az iskola 11 B osztálya betlehemes műsort adott elő a Szent László Óvoda speciális csoportjának. Az elmúlt héten pedig az I-IV és az V-VIII. osztályai is karácsonyi műsort tartottak.

 

Humanitárius projekt

 

December 12 és 23 között a Szent László Római Katolikus Iskolaközpontban humanitárius projektet tartottak, amelynek célja a fiatalok oktatása a tolerancia, a jótékonyság és a felelősségvállalás jegyében, valamint további cél, hogy a karácsony közeledtével a rászoruló tanulókat megsegítésék. Az Ajándékok fesztiválja program keretén belül az iskola minden osztálya, az elemitől a középiskolásokig, és a tanárok is egy héten keresztül süteményeket, szedvicseket, gyümölcsöket árultak, és a befolyt összegből az iskola hátrányos helyzetű vagy beteg diákjait támogatták. A program koordonátora Ilisie Luminiţa tanárnő elmondta, hogy a gyűjtés során 2750 lej gyűlt össze, amelyet 18 gyermek és fiatal között osztottak szét.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!