ERDON Helyi hírek

2011.12.29. 09:34

Évbúcsúztató a Várszövetségnél

Nagyvárad - Szerda délután óvbúcsúztató összejövetelt szervezett a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban a tavaly decemberben alakult váradi Várszövetség. A jövő évi tervekről is szó volt.

 

 

Szerda délután jó hangulatú óesztendő búcsúztató összejövetelt szervezett a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban a fennállásának egyéves évfordulóját ünneplő nagyváradi Várszövetség. A rendezvényre azokat a személyiségeket hívták meg, akik amellett, hogy esetleg vezetői az egyesület tagszervezetei valamelyikének, a közéleti tevékenységükkel hozzájárulnak magyar múltunk feltárásához, megőrzéséhez és ismertté tételéhez. Ott voltak például: Sárközi Zoltán, a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány elnöke, Dukrét Géza, a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság (PBMET) vezetője, Pásztai Ottó, a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének elnöke, Pásztor Sándor és Delorean Gyula RMDSZ-es városi önkormányzati képviselők, Bimbó-Szuhai Tibor észak-rogériuszi RMDSZ-elnök, a Közterület-fenntartó Zrt. műszaki igazgatója, Kecse Gabriella várad-olaszi RMDSZ-elnök, a Szacsvay Imre Általános Iskola aligazgatónője, ifj. Pásztai Ottó, a Rulikowski temető gondnoka, Kupán Árpád történész, Mihálka Nándor régész és Molnár Júlia színművésznő. Az eseménynek helyszínt biztosító Biharpüspökiből mások mellett Szekeres Sándor református lelkipásztor, Jitaru Szél Antal római katolikus plébános, Timár Miklós RMDSZ-alelnök és Timár Enikő óvónő, választmányi tag voltak jelen.

 

Köszöntések

 

Az előétel elfogyasztása után hivatalos formában Pásztor Sándor köszöntötte a megjelenteket, aki arra biztatta a közösséggé összekovácsolódott várszövetségbeli tagokat, hogy éljenek a lehetőséggel és máskor is keressék fel bátran a négy éve működő Bocskai Közösségi Házat. Delorean Gyula úgy vélte: hasznos az egyesület, hiszen olyan dolgok kerülnek előtérbe, melyekről ezt megelőzőn nem nagyon esett szó. Sárközi Zoltán egy olyan közös akarat kifejezőjének nevezte a Várszövetséget, mely a jövőnket is meghatározza, és a jövő évi pályázati lehetőségekről is beszélt. Az egybegyűlteket Dukrét Géza is üdvözölte, aki újévi köszöntő okleveleket adott át.

A megjelentek feladatot is kaptak: át kell tanulmányozzák Nagyvárad statútum-tervezetét és január 15-ig javaslatokat kell tegyenek ezzel kapcsolatban.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!