ERDON Helyi hírek

2011.11.08. 08:57

Zöld folyópartért bringáztak

Nagyvárad- Hétfő délután a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) úgynevezett zöld biciklis-akciót rendezett a Körös-parton. A környezetvédelmi kampányhoz más szervezetek is csatlakoztak.

Nagyvárad- Hétfő délután a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) úgynevezett zöld biciklis-akciót rendezett a Körös-parton. A környezetvédelmi kampányhoz más szervezetek is csatlakoztak.

 

Hétfő délután a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet (NAMISZ) úgynevezett zöld biciklis-akciót rendezett a Körös-parton (a hírt egy közösségi oldalon terjesztették), ami abból állt, hogy a résztvevők kerékpárral vagy görkorcsolyával tették meg a Szent László téri központi híd és a volt számításközpont közötti távot, oda-vissza. Fehér Tamás főszervező, a NAMISZ pályázatírója az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: üdvözlik a Körösök Vízügyi Igazgatóság és az önkormányzat azon kezdeményezését, hogy a Körös-partot Nagyváradon rendbe kell tenni, és örömüket fejezik ki azzal kapcsolatban, hogy a part egyre szebb és kellemes sétát biztosít a családoknak és a kerékpárosoknak egyaránt. A zöld biciklis-akcióval ugyanakkor rá szeretnék irányítani a figyelmet ezen program fontosságára, és arra kérnek minden illetékest, hogy a továbbiakban is, mint eddig, a „zöld” gondolkodásmódot tartsák szem előtt, s ne álljanak meg a fejlesztésben. Hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a kerékpárosok számára biztosítva legyenek a megfelelő útvonalak a Körös-parton, és kérik a városvezetést, hogy a garantálja a közbiztonságot a helyi rendőrségen keresztül, mert folyamatosak a rongálások ezen a környéken. „Kérjük az érintetteket, hogy figyeljenek oda az állagmegőrzésre, azaz a felújított szakaszokat ellenőrizzék folyamatosan, ugyanis a parton található kukák és lámpák állandó rongálásnak vannak kitéve, ami tönkreteszi a felújított részek kinézetét és állapotát", fogalmazott.

 

Többen csatlakoztak

 

A Communitas Alapítvány által támogatott kampányhoz csatlakozott a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a Pro Bikers Egyesület és a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség is. Mircea Crăciun, a Pro Bikers Egyesület vezetője azt mondta: hasznosnak tartanak bármilyen olyan kezdeményezést, mely a környezetvédelemmel kapcsolatos és a kerékpárosok érdekeit is szolgálja. Borsi Imre Lóránt, a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség elnöke azt emelte ki: a cserkész testben és lélekben tiszta, ezért természetes, hogy egy tisztább városban akarnak élni, ugyanakkor pedig a természetvédelem a cserkészek életmódjához is hozzátartozik.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!