ERDON Helyi hírek

2011.11.24. 13:23

Ingyenes tanszercsomag

Tanszertámogatást azok kapnak, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 150 lejt.

Tanszertámogatást azok kapnak, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 150 lejt.

 

 Azok a szociálisan hátrányos helyzetben élő diákok, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt, az idei tanévben is igényelhettek ingyenes tanszercsomagokat. Az említett támogatást I–IV., valamint V–VIII. osztályos diákok igényelhették, az iskolák titkárságán leadott kérvények listáját a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre továbbították.

 

Mariana Brumboiu, a tanfelügyelőség sajtószóvivője elmondta, az elmúlt évhez hasonlóan megyénk idén is 419 709 lej összértékű támogatást kapott a szaktárcától, ebből az összegből megyénk tanintézményeiben összesen 15 367 tanszercsomagot osztottak szét. Az I. osztályosok között 2057, a II–IV. osztályosok között 6198, az V–VII. osztályosok 5420, a VIII. osztályosok között pedig 1692 csomag lett szétosztva. Az iskolatáskát és különböző tanszereket tartalmazó csomagokat a tanintézmények megkapták, azok kiosztása a jogosult diákok körében folyamatban van.

 

A támogatásra jogosult diákok száma az elmúlt évhez viszonyítva nem változott jelentősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!