ERDON Helyi hírek

2011.11.24. 13:27

Hálaadást ünnepeltek a diákok

A szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola és a Hám János Római Iskolaközpont diákjainak egy csoportja közös tevékenységen vett részt.

 

 

A szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola volt a helyszíne szerdán annak a hálaadási ünnepségnek, melyet az iskola VI. B osztálya Emődi Angéla osztályfőnök vezetésével, valamint a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont V–VIII. osztályos diákjainak egy csoportja, Bara Gabriella angoltanárnő irányításával közösen tartott.

 

A két intézmény partnerkapcsolatban áll egymással, ennek keretében a tegnapi, első tevékenységen a diákok a hálaadás ünnepével, hagyományával ismerkedtek meg. Emődi Angéla elmondta, az egy éves futamidejű projekt keretében arra törekszenek, hogy a diákok többek között az angol és az amerikai hagyományokkal ismerkedjenek meg, de más témájú foglalkozások is lesznek majd.

 

A 36 diák közös foglalkozás keretében ismerkedett az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb nemzeti ünnepével, a pedagógusok igyekeztek adaptálni azt az európai szokásokhoz. A közös tevékenységet egy, a hálaadás eredetéről szóló power pointos bemutatóval kezdték, majd a diákok beöltöztek indiánoknak, valamint zarándokoknak és rövid jelenet keretében bemutatták, hogyan is történhetett az első ilyen ünnep. Ezt követően a diákok közösen egy girlandot készítettek azokból a cédulákból, amikre előzetesen felírták, hogy ők miért szeretnének hálát adni. A közös tevékenység keretében különböző játékokon, ügyességi vetélkedőkön is részt vettek, végül pedig a „hálaadási ebédet” fogyasztották el, melyre a gyermekek olyan hagyományos ételekkel készültek, amelyek megtalálhatóak az amerikaiak hálaadás ünnepi asztalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!