ERDON Helyi hírek

2011.11.11. 14:54

Esküvői vásár a sportcsarnokban

A nyolcadik Expomariage esküvői vásárnak ad otthont az Antoni Alexe Sportcsarnok. A vásárt tegnap nyitották meg, ma és holnap még kilátogathatnak az érdeklődők.

 

 

Közel 70 cég kínálatából válogathatnak azok, akik ellátogatnak az esküvői vásárra. A legfontosabb egy menyasszony listáján a tökéletes ruha megtalálása. A kiállító szalonok 20-30 százalékkal, de akár ennél is több engedménnyel árulják a menyasszonyiruhákat, amelyek a 2010-2011-es kollekció részei. Kérdésünkre a szalonok képviselői elmondák, hogy idén az örökké divatban maradó fehér menyasszonyi ruhák mellett nagyon nagy mértékben a krémszínűek voltak kelendőek. Formát és az anyagot tekintve a fűzős, habcsók és a testresimuló darabokat keresték, valamint a tüll és a csipke díszítésű ruhákat. Az elmúlt időszakban sok jegyespár inkább a vékonyabb, szimplább jegygyűrűket választotta, de akinek van rá kerete akár 1000 eurós gyűrűket is választhat. Az esküvői torták terén a tradicionális formák és minták taroltak: vanilia, csokoládé, tejszínhabos, gyümölcsös torták, színben pedig a pasztel, világos marcipántorták voltak a legkedveltebbek.

 

Méregdrága ruhák

A torták ára igen változó, attól függ miből és hány személynek készül. Az extrémebb, például fordított piramis alakú tortákért mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. A vásáron a hotelek és éttermek kiállították asztali dekoráció ajánlatukat is. Ezek mellett fotósok, videósok, meghívó készítők, utazási irodák, rendezvényszervezők is elhozták kínálatukat. A vásár fő atrakciója a világmárkákat tervező és gyártó cégek 2012-es kollekciójából néhány elképesztő szépségű és árú modell. Ezeknek a ruháknak az ára 1500-3000 euró között mozog, de ugyanebben a válogatásban találjuk meg a 8600 eurót érő ruhát is. Az említett ruhák nem eladóak, mivel a kért modelt méretre szabják és varják. A világmárkák modelljei előszőr láthatóak Romániában. Az esküvői vásár még ma 10-20 óra és vasárnap, november 13-án 10-18 óra között tart nyitva, a belépő 5 lej. A vásáron tombola is lesz, amelyet vasárnap húznak ki, a nyeremény egy menyasszonyi ruha. A szervezők egy három és fél éves daganatos kisfíúnak, Vaida Vladnak is gyűjtést szerveztek a vásár keretén belül. A rendezvény főszervezője a Mireasa folyóirat.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!