ERDON Helyi hírek

2011.10.20. 08:57

Ne használják ki a gyermekeket!

Eredmények is vannak a Kölcseyben, nem csak hideg, fogalmazott Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője, aki a diákok és szülők megértését kérte. Elmondta, az önkormányzat azonnal melléjük állt, de egy ingatlan fűtésrendszerének cseréje nem olyan egyszerű.

Eredmények is vannak a Kölcseyben, nem csak hideg, fogalmazott Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője, aki a diákok és szülők megértését kérte. Elmondta, az önkormányzat azonnal melléjük állt, de egy ingatlan fűtésrendszerének cseréje nem olyan egyszerű.

 

 

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban az idei tanév is eseménydúsnak mondható. Az intézményben fontosabb események is történnek, mint az, hogy hideg van a tantermekben — mondta el Pataki Enikő igazgatónő tegnapi rögtönzött sajtótájékoztatóján. Többek között pénteken diákok egy csoportja tanulmányi kirándulásra indul, mely keretében az 56–os eseményekről emlékeznek meg. Emellett büszkék arra, hogy az idei évben a megye Mákvirág–díjas diákjai közül mindegyik a Kölcsey növendéke, valamint tanárkollégájukra, Boga Katalinra is, aki az Ezüstgyopár-díjat kapta pedagógus munkájának elismeréséül — sorolta az eredményeket az igazgatónő.

 

Lesz fűtés

 

Pataki Enikő elmondta, nem helyesli, sőt elítéli, hogy valaki a diákok naivságát, tenni akarását, a kialakult helyzetet politikai ambíciói teljesítésére akarja felhasználni. Az igazgatónő elismerte, az intézmény ismét nehéz körülmények között van, de reményeik szerint ez múló állapot és nem állandósult gond, mint az előző helyen. Az iskola fűtésével kapcsolatban elmondta, mindenki tudta, hogy gond lehet a fűtéssel, mivel az Unioban mindig is voltak gondok, és voltak nagyon hideg tantermek — egyébként a hőelosztás a főgimnázium régi épületében sem volt egyenletes —, de nem tudták, hogy ekkora a gond, és tisztában vannak azzal, hogy egy 9400 négyzetméteres ingatlanban nem egyszerű kicserélni a fűtésrendszert. Amikor ezzel a problémával szembesültek, írásban azonnal értesítették a polgármesteri hivatalt, akik másnap már a segítségükre is siettek. Sajnos a közbeszerzés folyamatát végig kell járni — tette hozzá az igazgatónő, aki hangsúlyozta, ők sem akarják, hogy növendékeik fázzanak.

Emellett gondot okoz, hogy bár az épületben működő kantinnak szeptember elején ki kellett volna költöznie, ez még mindig nem történt meg, csak részben. Átmeneti megoldásként az is felmerült, hogy az ott működő fűtésrendszerre kapcsolják az intézményt, de még nem biztos, hogy egy sikerülni is fog. Ma reggelre várják azt a nyolc nagy teljesítményű ipari hősugárzót, melyekkel próbálják majd megoldani a fűtést azokban a tantermekben, ahol 10 Celsius fok alatti a hőmérséklet és ezzel párhuzamosan maradnak a hőbefúvók is, melyek a folyosókon vannak elhelyezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!