ERDON Helyi hírek

2011.10.18. 15:51

Gyermekek imája a békéért

Nagyvárad - Kedden a világ különböző templomaiban, így a Bazilikában is imaórát szerveztek, melyen a gyermekek együtt imádkoztak a békéért és egységért.

Nagyvárad - Kedden a világ különböző templomaiban, így a Bazilikában is imaórát szerveztek, melyen a gyermekek együtt imádkoztak a békéért és egységért.

 

 

Minden év október 18-án imaórát szerveznek a világ különböző tájain, hogy a gyermekek együtt imádkozzanak az egységért és a békéért. Mindazok tehát, akik csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, az emberek lelki békéjéért, a családok és az egész világ egységéért és békéjéért fohászkodnak. Az idén először a nagyváradi Szent László Római Katolikus Iskolacsoport növendékei, tanárai és elöljárói is felkarolták ezen nemes gondolatot, s kedden reggel 9 órától közösen elimádkozták a fájdalmas rózsafüzért a Székesegyházban, mely imaórát megtisztelt jelenlétével Exc. Böcskei László megyés püspök is.

 

A béke forrása

 

Bevezetőjében Szabó Ervin spirituális arra hívta fel a figyelmet: mennyire fontos, hogy a váradi katolikus gimnáziumba járó 300-400 diák is csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy őszinte szívvel, s kitárt lélekkel köszöntse a Boldogságos Szűzanyát a rózsafüzér ima által. A tisztelendő Boldog II. János Pál pápát idézte, aki e szavakkal ajánlotta a rózsafüzérrt: „Hiszem, hogy ez az ima a családok és a világ békéjének forrása”. Pio atya pedig úgy fogalmazott: „Képzeljük csak el, mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyermek imádkozná a rózsafüzért!”.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!