ERDON Helyi hírek

2011.10.21. 11:56

Évről évre visszatérő probléma

Szatmár megye — A tasnádi személyi gondozók július óta nem kapják fizetésüket, ez az összeg 510 lejt jelent havonta. Az önkormányzat költségvetés–kiegészítésre vár, amit a szatmári fináncok év végére ígértek meg.

Szatmár megye — A tasnádi személyi gondozók július óta nem kapják fizetésüket, ez az összeg 510 lejt jelent havonta. Az önkormányzat költségvetés–kiegészítésre vár, amit a szatmári fináncok év végére ígértek meg.

 

 

Évről évre visszatérő probléma Szatmár megyében, és általában az országban, hogy év vége felé gondot jelent a személyi gondozók fizetésének folyósítása. Az utolsó hónapokban az országos költségvetésből finanszírozott fizetések átutalására egyszerűen nincs lehetősége az önkormányzatoknak, mert elapad az erre a célra fordítható összeg.

 

Július óta nem kapják

 

A Tasnádi Polgármesteri Hivatal 56 személyi gondozói juttatását kellene folyósítsa, az érintettek azonban július óta nem kaptak fizetést. Amikor az érintettek az illetékesektől érdeklődtek fizetésük felől, azt a választ kapták, hogy az erre a célra előirányzott összeg elfogyott, és költségvetés-kiegészítést vár az önkormányzat, amikor ez megtörténik, mindenki egy összegben megkapja az elmaradt járandóságát. A személyi gondozók tudomásul veszik, hogy pénzhiány miatt nem kapják meg a fizetésüket, de miután nekik is nagy szükségük lenne a pénzre, elvárnák, hogy az önkormányzat megoldás találjon az elmaradt összegek kifizetésére. Az egyik érintett telefonon kereste meg szerkesztőségünket és az szerette volna megtudni, hogy ilyen helyzetben miért nem fizeti a gondozókat az önkormányzat saját bevételeiből, példának okáért a strand bevételéből.

 

Jogos a sérelem

 

A helyzettel kapcsolatban telefonon megkerestük Tasnád város polgármesterét, Véron Andrást, aki elmondta, jogos a gondozók panasza, de sajnos egyelőre nem tudják biztosítani az elmaradt béreket. Jelezte a problémát a Szatmár megyei adóügyi hivatalnak, ott tudomásul vették a kérésüket – de semmi konkrét válasszal nem tudtak szolgálni, csak azzal, amit eddig is tud mindenki: ők is várják a költségvetés kiegészítést a pénzügyminisztériumból. Ami pedig a telefonáló tasnádi stranddal kapcsolatos felvetését illeti, a polgármester elmondta, hogy az üzemeltetéséből befolyó összeget csak ugyanoda lehet visszaforgatni, ahol a bevételt termelték.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!