ERDON Helyi hírek

2011.09.05. 16:33

Felfüggesztették az antalyai repülőjáratot

Június 13-án nagy pompával indult útnak az első Szatmárnémeti-Antalya charter járat, és a megyei utazási irodák tervei szerint 13-szor fordult volna, de egy kellemetlen incidens miatt a szeptember 5-i, 12-i és 19-i járat már nem indul útjára.

Június 13-án nagy pompával indult útnak az első Szatmárnémeti-Antalya charter járat, és a megyei utazási irodák tervei szerint 13-szor fordult volna, de egy kellemetlen incidens miatt a szeptember 5-i, 12-i és 19-i járat már nem indul útjára. Adrian Stef a Szatmár Megyei Tanács alelnöke elmondta, hogy a Premium Holidays turisztikai ügynökség kötött szerződést a Sky Airlines repülőtársasággal, hogy a Romániából – Szatmárnémetit is beleértve – induló törökországi repülőjáratokat biztosítsa, ám az ügynökség augusztus végén fizetésképtelenné vált, melynek köszönhetően befagyasztották a törökországi repülőjáratokat. Szatmárnémetiből augusztus 29-én 97-en utaztak el Antalyaba, és ők szeptember ötödikén kellett volna visszaérjenek Szatmárnémetibe, ám ez sajnálatos módon nem így történik, a Törökországban ragadt utasokat a szatmári utazási irodák közbenjárásának köszönhetően egy Temesvárra tartó repülőgép szállítja Romániába, ahonnan autóbusszal szállítják haza őket. Stef elmondta, a szeptember 5-i, 12-i és 19-i repülőjáratok iránt is igen nagy volt az érdeklődés a nyaralni vágyók körében, de ezek a repülőjáratok már nem indulnak el Szatmárnémetiből, így akik mindenképp az antalyai nyaralás mellett döntenek a kolozsvári, budapesti vagy bukaresti reprérről kell induljanak. A szatmári utazási irodák képviselői az eladott antalyai nyaralások ellenértékét visszafizetik, ha az ügyfél úgy kívánja, de más uticélokra is be lehet váltani a már kifizetett nyaralást – hangsúlyozta Stef.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!