ERDON Helyi hírek

2011.09.19. 08:02

Ébreszt-Ő zene Nagykárolyban

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az első keresztényzenei ifjúsági találkozót Nagykárolyban. Szombaton délelőtt énekszótól volt hangos a Szent László Közösségi Ház.

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az első keresztényzenei ifjúsági találkozót Nagykárolyban. Szombaton délelőtt énekszótól volt hangos a Szent László Közösségi Ház.

 

Szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött a nagykárolyi Szent László Közösségi Házban az első helyi keresztényzenei ifjúsági találkozó. A megnyitót Ft. Reszler Mihály főesperes tartotta, aki elmondta, hogy az ifjúsági zene jó példa rá, hogy Istenhez többféle módon lehet közeledni. Negyed tizenegykor a kaplonyi Gioia Énekkar nyitotta a fellépők sorát, olasz nevük jelentése: öröm. Az önkéntes alapon működő kórus 2008-ban alakult, repertoárjukban a klasszikus ifjúsági énekek kapnak helyet. 10.45-kor a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont énekkara következett Jónucz Alfonz karnagy vezetésével, majd a Szentlélek plébánia, azaz a károlyi „kistemplom” zenészei-énekesei léptek színpadra.

Kevéssel dél előtt Pantea Tibor ferences testvér tartott egy szűk órás előadást, melyben sok érdekes példán keresztül világított rá a keresztény ifjúság jelenlegi helyzetére, problémáira. Kiemelte, hogy a fiataloknak figyelniük kell a médiából áramló információk megszűrésére, ezeket is összhangba kell hozni a keresztény magatartással.

Az ebédszünet után az esemény „sztárfellépője”, a nagyváradi Tálentum keresztyén ifjúsági zenekar vette birtokba a színpadot. A kilenc éve alakult református együttes már több mint háromszáz fellépésen van túl, dalaikkal egész Európát bejárták. Koncertjükön hangszerek sokaságát szólaltatták meg, főleg zsoltárokat adtak elő saját zenei feldolgozásban. A találkozót természetesen közös ima zárta, délután 15 óra körül a mintegy ötven-hatvan résztvevő lelkiekben gazdagodva és megerősödve távozott a közösségi házból.

Az „Ébreszt-Ő” elnevezésű ifjúsági találkozó társszervezője, a Szent László Közösségi Ház gondnoka, Vénig Árpád elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az eseményt, szeretnék, ha egyre több hasonlóra kerülne sor Nagykárolyban. Igény lenne rá, ez szombaton délelőtt is kiderült, a jelen lévő fiatalok érezhető lelkesedéssel fordultak a keresztény ifjúsági zeneszó felé, a közönség soraiból tapssal, együtt énekléssel is közreműködtek, igazi közösségi hangulatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!