ERDON Helyi hírek

2011.09.26. 08:57

Drogos az utcán

Pénteken este háromnegyed nyolc óra körül egy huszonéves fiatalember összeesett a nagyváradi Rimanóczy (Iosif Vulcan) utcának a korzóhoz közeli részén.

Pénteken este háromnegyed nyolc óra körül egy huszonéves fiatalember összeesett a nagyváradi Rimanóczy (Iosif Vulcan) utcának a korzóhoz közeli részén. A fiatalember meztelen felsőtesttel feküdt a járdán, az emberek hiába szóltak hozzá, alig bírt kommunikálni a körülötte lévőkkel. Annyit azonban sikerült elmondania, hogy drogot fogyasztott. A környéken lakók többszöri és kitartó hívásainak köszönhetően, az első hívástól számított mintegy húsz perc elteltével futott be a mentőató a helyszínre. A mentők faggatózásaira a huszonhét éves fiatalember elmondta, hogy az egyik barátjától kapott kábítószeres cigarettából szívott két slukkot, ettől lett nagyon rosszul. A páciens szédülésre, légszomjra panaszkodott a mentőknek, akik kivizsgálták és ellátták őt. A fiatalember egyébként éppen ott esett össze, ahol nemrégiben még egy ún. fűbolt működött. A mentősöket hívó egyik környékbeli lakó el is mondta: „Most az üzlet ki van ürítve, be van zárva, és a kirakatban ott van a kiadó felirat, altatta pedig egy telefonszám, de nekem meggyőződésem, hogy azért van kitéve az a szám, hogy drogot árulhassanak.” Mint ismeretes, a városban hónapokkal ezelőtt bezárták az ún. legális kábítószereket árusító fűboltokat, de a drogfogyasztás jelenséget ezzel nem sikerült visszaszorítani. Erre utalnak a mentősök által adott információk is, mely szerint havonta több alkalommal kell Váradon kábítószerfogyasztókat ellátniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!