ERDON Helyi hírek

2011.08.30. 17:42

Támogatás a projektekre

A Szatmár Megyei Tanács soros ülésén több infrastrukturális, illetve vidékfejlesztési projekt finanszírozásáról döntöttek a tanácsosok.

A Szatmár Megyei Tanács soros ülésén több infrastrukturális, illetve vidékfejlesztési projekt finanszírozásáról döntöttek a tanácsosok.

 

Megyénk több önkormányzata is pályázott és finanszírozást is nyert különböző vidékfejlesztési pályázatokra, de a szükséges önrészt nem minden esetben tudják időben előteremteni, ilyenkor a Szatmár Megyei Tanács kölcsön formájában nyújt segítséget a polgármesteri hivataloknak, hogy a megnyert munkálatokkal haladni tudjanak. A keddi tanácsülésen a megye önkormányzatai összesen 18 019 000 lej költségvetés-kiegészítésben részesültek, az összeget az infrastruktúra fejlesztésére, illetve a pályázatok önrészének finanszírozására fordíthatják. Aranyosmeggyes és Borválaszút községek visszafizették a korábban kölcsönkapott pénzt, Aranyosmeggyes 1,4 millió lejt, míg Borválaszút 200 ezer lejt utalt át a megyei tanács kasszájába, így ebből újabb községek kaptak kölcsönt, hogy a megnyert EU-s pályázatok önrészét finanszírozzák. Ennek értelmében Mezőpetri 700 ezer lejes, Túrterebes 100 ezer lejes, Vámfalu önkormányzata szintén 100 ezer lejes kölcsönben részesült.

Egészségügy

A költségvetés-kiegészítés során a megye 10 ezer eurót irányzott át a kialakításra kerülő érsebészet műszerekkel való ellátására, hangsúlyozta Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke. A tanácsosok arról is döntöttek, hogy a Szatmár Megyei Kórház minden épülete környékén lévő zöldövezet rendbetételét is megfinanszírozzák, így barátságosabbá válik majd a kórházak környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!