ERDON Helyi hírek

2011.08.24. 18:17

Jótékonysági előadás lesz szeptemberben

A Nagyváradi Magyar Színház által szervezendő jótékonysági segélyakciókról beszélgettünk Czvikkker Katalinnal, a színház főigazgatójával.

A Nagyváradi Magyar Színház által szervezendő jótékonysági segélyakciókról beszélgettünk Czvikkker Katalinnal, a színház főigazgatójával.

Czvikker Katalin főigazgató az Erdély Online-nak elmondta: idén a jótékonysági programukban két terv szerepel: az árva gyerekek támogatása iskolaszerekkel és a színház művészeit és munkatársait támogató alap létrehozása. „A jótékonysági akcióról már egy előzetes interjúban elmondtam, hogy a Nagyváradi Magyar Színház működésének egy nagyon fontos része a programokra való építés. Több programot is indítottunk. Programként kezeljük az iskolásokkal való foglalkozást, kapcsolattartást, illetve van a kiszállásokat irányító programunk, valamint a harmadik és nagyon fontos amit, személyesen én vezetek, az a jótékonysági programunk, ami éves lebontásban azt jelenti, hogy különböző alkalmakkor a társulatok jótékonysági előadásokat fognak bemutatni, aminek keretében bizonyos célokra fogunk gyűjteni. Köztudott az, hogy a Szigligeti Társulat mellett működő Szigligeti Művészeti és Jótékonysági Alapítvány egy ilyen jellegű program lebonyolítására megfelelő struktúra, illetve a Liliput társulat mellett működő Liliput Egyesület is egy ehhez hasonló nonprofit szerveződés, amelyen keresztül különböző nemes célokat támogathatunk”- tette hozzá a színház főigazgatója.

Jótékonysági előadás

A szeptemberi hónapban az első ilyen cél a hátrányos helyzetű és árva gyerekek iskolai eszközökkel való támogatása. „Egységcsomagokat szeretnénk összeállítani, amit árvaházaknak és hátrányos helyzetű gyerekeknek juttatnánk el. Szeptember 3-án lesz egy műsor a Liliput társulat előadásában az Árkádia Ifjúsági és Gyermekszínház színpadán, és az itt összegyűlt bevételt erre fordítanánk. A jegyárak a jótékonysági előadásról lévén szó, emeltek lesznek. A bevétel a Liliput Egyesülethez folyna be és ők is vásárolnák meg ezeket az eszközöket. Attól függően, hogy mennyi lesz az az alap amennyit sikerül összegyűjtenünk, akkor fogjuk eldönteni, hogy az összeg elég lesz-e több árvaháznak vagy csak egynek” - tette hozzá a főigazgató.

Egy másik nagyon fontos jótékonysági alap kialakítása az idei évad záróakkordjaként jön majd létre, ez lesz az évadzáró színész bál, amikor is egy olyan keretet szeretnének majd kialakítani, amivel a Nagyváradi Magyar Színház munkatársait, művészeit illetve beteg családtagjaikat kívánják támogatni. „Egyenlőre ez a két terv szerepel ebben az évadban a jótékonysági programunkban. Nyitottak vagyunk és javaslatokat várunk a művészek és a munkatársak részéről, hogy milyen céllal kellene még jótékonysági előadásokat tartanunk” - mondta el végezetül Czvikker Katalin.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!