ERDON Helyi hírek

2011.08.01. 08:29

Javuló infrastruktúra

Szatmár megye infrastruktúrája érezhetően javul a Szatmár Megyei Tanács beruházásainak köszönhetően. Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke elmondta, a Börvelyben megépített új hidat augusztus 27-én adják át a forgalomnak, addig minden tesztet és utómunkálatot elvégeznek a kivitelező vállalat munkatársai.

Augusztus 8-án szervezik meg az utolsó terheléses tesztet a hídon, ekkor kerül sor ugyanis a konvoj-tesztre, ezzel mérik a híd terhelhetőségét, hangsúlyozta Csehi. A börvelyi híd munkálatainak előrehaladott állapotával párhuzamosan Hadadon is jó ütemben haladnak az út rehabilitációs munkálatai. Hadadon a földcsuszamlás következtében 250 méternyi szakaszon rongálódott meg az úttest, melynek konszolidálására speciális műszaki megoldást dolgozott ki a munkálatot elvégző vállalat, mégpedig egy speciális munkagép segítségével több méter mélyen betonoszlopot öntöttek, ezzel erősítve az út szerkezetét. Csehi elmondta, Hadadon a munkálat nehezén túl van a kivitelező vállalat, és amennyiben az idő engedi az utómunkálatokat végzik majd el a munkások, és legkésőbb szeptember 16-án megnyitják a forgalom előtt a lezárt útszakaszt, összegzett Csehi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!