ERDON Helyi hírek

2011.08.22. 12:32

„Igével vezessen és szolgáljon”

Szatmár megye - Tegnap, Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye lelkészi főjegyzője, beiktatta lelkipásztori tisztségébe Jobb Domokost, az Ombodi Református Egyházközség lelkipásztorát.

Szatmár megye - Tegnap, Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye lelkészi főjegyzője, beiktatta lelkipásztori tisztségébe Jobb Domokost, az Ombodi Református Egyházközség lelkipásztorát.

 

 

Igével vezessen és szolgáljon” — ezért imádkozott a beiktatást végző lelkipásztor, ezért imádkoztak a meghívottak és az egyházközség tagjai. Király Lajos első beiktatási szolgálatát végezte, éppen ezért a tálentumokról szóló történetet vette igehirdetésének alapjául. Az ember már a kezdetek óta ajándékokat kap, hogy azzal sáfárkodjon. Ilyen ajándék volt Ádámnak Éva, Nóénak az újrakezdés lehetősége, majd az egész emberiség számára Jézus. Jobb Domokos vasárnap egy több mint hatszáz lelkes gyülekezetet kapott ajándékként, hogy azzal sáfárkodjon.

 

Az első igehirdetés

 

Jobb Domokos János evangéliumának a tizennegyedik részét választotta alapigeként beiktatása utáni első igehirdetésén. Sokan azt hiszik, hogy a lelkész az igehirdetésekben önmagáról beszél, önmagát adja — hangsúlyozta a lelkipásztor. „Én nem ezt teszem, és nem fogom ezt tenni a jövőben sem. Az én feladatom, hogy Isten üzenetét tolmácsoljam.” Mindannyian bizonyságtevők kell legyünk. Ha valamit nem tudunk, oda kell hajolni Jézushoz és megkérdezni azt. Mint ahogy a tanítványok számára is nagy felelősség volt elvállalni a rájuk bízott feladatokat, olyan nagy feladat egy lelkész számára is elvállalni egy gyülekezet lelki irányítását. Az istentisztelet végén a helyi nőszövetség tagjai énekeltek és mondtak verset, majd a Tálentum–együttes zárta a műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!